Šios tortilijos su vištiena ir bazilikų padažu yra mano pasirinkimas Nr. 1, kai norisi kažko gaivaus, greito ir sotaus. Tobulas patiekalas vasarai (ir ne tik)!

Kodėl šis tortilijos su vištiena receptas?
Dažniausiai paprastos tortilijos nepasotina arba yra labai kaloringos. Tačiau šios vištienos tortilijos yra itin sočios dėl didelio kiekio baltymų ir skaidulų.
O kad nebūtų pernelyg kaloringos, dalis majonezo bazilikų padaže pakeičiama graikišku jogurtu. Todėl viena tortilija su vištiena turi vos 600 kalorijų.
Nors šį receptą sudaro daugiausia sveiki produktai, jis pagaminamas taip pat greitai kaip įprasti tortilijos suktinukai su vištiena, o dėl savo gaivios sudėties yra tiesiog tobulas patiekalas vasarai.
Skanaus!
– Agnius


Gaivios tortilijos su vištiena ir bazilikų padažu
Ingredientai
Pagrindiniai:
- 4 vnt. 25 cm tortilijų (su viso grūdo miltais – dar sveikiau)
- 500 g vištienos krūtinėlės (receptas žemiau)
- 100 g pomidoro, pjaustyto
- 100 g agurko, pjaustyto
- ½ vnt. raudonojo svogūno, smulkinto vid.
- 150 g Iceberg salotos, pjaustytos
Padažui:
- 20 g bazilikų lapų
- 2 šak. svogūnų laiškų, smulkintų (nebūtina)
- 1 arb. džiovintų raudonėlių
- 1 vnt. česnako skiltelės, trintos
- 25 g kietojo sūrio, tarkuoto
- 120 g majonezo
- 60 g natūralaus graikiško jogurto
- 1 arb. š. citrinos sulčių
- 1 žiupsn. druskos
Instrukcijos
- Pradėkite kepti vištienos krūtinėlės. Galite pasinaudoti mano mėgstamiausiu keptos vištienos krūtinėlės receptu, pagal kurį dažniausiai ruošiu vištieną šiam patiekalui.
- Kol vištiena kepa, paruoškite daržoves ir padažą. Daržovėms smulkiai supjaustykite pomidorus, agurkus, raudonąjį svogūną ir iceberg salotą.

- Padažui į smulkintuvą arba trintuvą sudėkite visus ingredientus ir plakite iki vientisos masės. Suplaktą padažą perkelkite į dubenėlį, įberkite druskos ir gerai išmaišykite.

- Vištienai iškepus, ją supjaustykite gabalėliais. Tuomet pašildykite tortilijas ant vidutinės ugnies įkaitintoje sausoje keptuvėje, trumpai apkepdami iš abiejų pusių.

- Ant pašildytos tortilijos šono tepkite bazilikų padažą, dėkite keptą vištieną, daržoves ir užpilkite dar padažo. Tą patį pakartokite su visais paplotėliais.

- Susukite tortilijas (kaip parodau šiame vaizdo įraše), apvyniokite folija ir palikite kelioms minutėms pastovėti.

- Išvyniokite tortilijas su vištiena iš folijos, perpjaukite pusiau ir mėgaukitės!

Pastebėjimai
- Prieš sukant, tortilijas reikia pašildyti, kad jos lengviau susisuktų ir neplyštų. Tik jų neperkaitinkite: paplotėliai turėtų būti karšti, minkšti ir lankstūs, tačiau neapskrudę.
- Jeigu sukant pašildytos tortilijos vis tiek plyšta, dėkite į jas mažiau maisto.
- Prieš dedant ingredientus, svarbu ant tortilijų užtepti bazilikų padažo, kuris neleis drėgmei į paplotėlius įsigerti ir jiems suminkštėti.
- Trumpas tortilijos palaikymas folijoje pagerina jos tekstūrą ir padaro ją malonesne valgyti. Todėl rekomenduoju šio žingsnio nepraleisti!
- Jei tortiliją su vištiena valgysite vėliau, komponentus (paplotėlius, vištieną, daržoves bei padažą) laikykite atskirai ir ją surinkite prieš valgant, kad ji pernelyg nesuminkštėtų.
Įranga
- Virtuvinės svarstyklės - maisto produktai turi būti sveriami žali, prieš juos verdant, kepant ar kitaip termiškai apdorojant
- Smulkintuvas arba trintuvas - padažams naudoju mažą smulkintuvą, tačiau bazilikų padažą galima suplakti ir rankiniu arba stacionariu trintuvu
- Keptuvė
- Orkaitė arba karšto oro gruzdintuvė (nebūtina)









