Nepaisant sveikos sudėties ir mažo kaloringumo, šie tacos su vištiena stebina savo skoniu. Be to, jie gali būti paruošti per mažiau nei 30 minučių!

Kodėl šis tacos receptas?
Nors takai tradiciškai priskiriami mažiau sveikiems patiekalams ir dažniausiai gaminami, kai norima pasilepinti ar laukiama svečių, jie gali būti ir kasdienės sveikos mitybos dalimi.
Čia pateikiamas būtent toks mano mėgstamiausias takos receptas. Šie takai su vištiena sudaryti tik iš sveikų ingredientų ir turi nedaug kalorijų, tačiau vis tiek yra nepaprastai skanūs.
Be to, jei vištienos marinatas paruošiamas iš anksto, juos pagaminti užtrunka vos 30 minučių. Argi ne puikus pasirinkimas sveikai vakarienei?
Skanaus!
– Agnius


Sveiki tacos su vištiena
Ingredientai
Vištienai:
- 2 valg. š. kepimo aliejaus (rekomenduoju alyvuogių)
- 1 vnt. žaliosios citrinos, spaustos
- 2 vnt. česnako skiltelės, trintos vid.
- 2 arb. š. maltos saldžiosios paprikos
- 1 arb. š. maltos aitriosios paprikos
- 1 arb. š. malto kumino
- ½ arb. š. džiovintų raudonėlių
- 1 arb. š. druskos
- 500 g viščiukų šlaunelių mėsos
Avokado salotoms:
- 2 vnt. avokado, pjaustyto vid.
- 1 vnt. (po 150 g) skardinės konservuotų kukurūzų, nukoštų
- 100 g pomidoro, pjaustyto
- ½ vnt. raudonojo svogūno, smulkinto vid.
- 1 sauj. kalendrų, smulkintų
- 1 vnt. žaliosios citrinos, spaustos
- ¼ arb. š. malto kumino
- ½ arb. š. druskos
- 1 žiupsn. maltų pipirų
Patiekimui:
- 8 vnt. vidutinių tortilijų (dar sveikiau – su viso grūdo miltais)
- Graikiško jogurto
- Tarkuoto čederio sūrio
Instrukcijos
- Dubenėlyje sumaišykite aliejų, žaliosios citrinos sultis ir prieskonius vištienos marinatui.

- Viščiukų šlaunelių mėsą įdėkite į sandarų plastikinį maišelį arba indą, supilkite marinatą, tolygiai jį paskirstykite ir palikite šaldytuve nuo 30 minučių iki 4 valandų.

- Pabaigus marinuoti, vištieną kepkite orkaitėje (220 °C temperatūroje 18–20 minučių), karšto oro gruzdintuvėje (200 °C temperatūroje 10–12 minučių) arba ant griliaus. Praėjus pusei kepimo laiko, apverskite.

- Paruoškite avokado salotas, dideliame dubenyje sumaišydami visus ingredientus.

- Pašildykite tortilijas ant vidutinės ugnies įkaitintoje sausoje keptuvėje, trumpai apkepdami iš abiejų pusių.

- Ant kiekvienos tortilijos dėkite pjaustytos vištienos, avokado salotų, paskirstykite graikišką jogurtą ir užtarkuokite čederio sūrio. Skanaus!

Pastebėjimai
- Viščiukų šlaunelių mėsą marinuokite bent 30 minučių, bet ne ilgiau nei 4 valandas, nes žaliosios citrinos sultys gali išsausinti vištieną.
- Galite praleisti marinavimą ir vištieną kepti iškart, tačiau ji neturės tokio stipraus skonio ir aromato.
- Vištieną galite kepti ir paprastoje keptuvėje (vidutinėje temperatūroje 10–12 minučių), tačiau ji bus mažiau sultinga.
- Jei kepate karšto oro gruzdintuvėje (mano mėgstamiausias būdas), nepamirškite iš anksto jos įkaitinti (ji įkaista per maždaug 3 minutes).
- Nors takams paprastai naudojami kukurūzų krepšeliai arba mažos tortilijos, aš renkuosi vidutines dėl didesnių porcijų.
- Likusius ingredientus laikykite atskirai ir tacos su vištiena sudėkite prieš pat valgant.
Įranga
- Virtuvinės svarstyklės - maisto produktai turi būti sveriami žali, prieš juos verdant, kepant ar kitaip termiškai apdorojant
- Orkaitė, karšto oro gruzdintuvė arba grilius
- Keptuvė









