Sveikos kesadilijos su vištiena (daug baltymų)

Photo of author

Publikavo Agnius

Šios kesadilijos su vištiena išsiskiria sveika sudėtimi ir net 50 gramų baltymų vienoje porcijoje. Be to, jos lengvai koreguojamos ir greitai paruošiamos!

Kodėl šis kesadilijų receptas?

Iš pirmo žvilgsnio greitai paruošiamos kesadilijos neatrodo kaip sveikas patiekalas, tačiau su keliais pakeitimais jos gali tapti tikra maistingumo bomba!

Šioms vištienos kesadilijoms naudojami tik sveiki ingredientai, jos papildomos pupelėmis, o sūrio naudojama šiek tiek mažiau (bet vis tiek pakankamai). Viena porcija (dvi kesadilijos su padažu) turi vos 600 kalorijų, tačiau net 50 gramų baltymų ir 8 gramus skaidulų. 🤯

Nemėgstate pupelių ar kažkurio kito ingrediento? Galite jų nedėti ar pakeisti kitais priedais – šios lengvai koreguojamos kesadilijos su vištiena išliks itin maistingos. Taip pat galite naudoti bet kokį kitą mėgstamą padažą ar valgyti be jo, bus labai skanu.

Skanaus!
– Agnius

Kesadilijų su vištiena receptas.

Sveikos kesadilijos su vištiena (daug baltymų)

Dar nėra įvertinimų
Šios kesadilijos su vištiena išsiskiria sveika sudėtimi ir net 50 gramų baltymų vienoje porcijoje. Be to, jos lengvai koreguojamos ir greitai paruošiamos!
Pasiruošimas: 10 minutės
Gaminimas: 25 minutės
Iš viso: 35 minutės

Ingredientai
  

Kesadilijoms:

  • 500 g vištienos krūtinėlės (receptas žemiau)
  • 1 arb. š. kepimo aliejaus + šiek tiek vėliau (rekomenduoju alyvuogių)
  • ½ vnt. svogūno, smulkinto vid.
  • 1 vnt. raudonos saldžiosios paprikos, smulkintos vid.
  • ½ vnt. (po 400 g) skardinės konservuotų juodųjų (arba kitų) pupelių, nukoštų
  • 150 g sūrio (man labiausiai patinka raudonasis čederio sūris „Well done“ iš „Maximos“)
  • 4 vnt. didelių tortilijų (dar sveikiau – su viso grūdo miltais)

Česnakiniui padažui:

  • 200 g graikiško jogurto (mano mėgtamiausias – „Graikiška Amfora“)
  • 1 valg. š. citrinos sulčių
  • 1 vnt. česnako skiltelės, trintos vid.
  • ¼ arb. š. druskos
Porcijos: 4

Instrukcijos
 

  • Galima naudoti iš anksto iškeptas vištienos krūtinėles arba jas paruošti prieš gaminant kesadilijas. Galite pasinaudoti mano mėgstamiausiu keptos vištienos krūtinėlės receptu, pagal kurį dažniausiai ruošiu vištieną šiam patiekalui.
  • Smulkiai supjaustykite svogūną ir raudoną saldžiąją papriką. Įkaitinkite didelę keptuvę ant vidutinės ugnies ir tolygiai padenkite aliejumi. Suberkite smulkintą svogūną bei raudoną papriką ir pakepinkite apie 5 minutes, kol suminkštės. Kol kepa, nukoškite pupeles ir sutarkuokite sūrį.
    Kesadilijų su vištiena instrukcijos: 1 žingsnis.
  • Pakepinus daržoves, paruoškite tortilijas: ant kiekvieno paplotėlio dėkite po 1/4 sūrio, daržovių, pupelių, keptos vištienos ir perlenkite jį perpus. Tą patį pakartokite su visomis tortilijomis.
    Kesadilijų su vištiena instrukcijos: 2 žingsnis.
  • Išvalykite keptuvę, vėl įkaitinkite ant vidutinės ugnies, tolygiai padenkite nedideliu kiekiu aliejaus ir įdėkite perlenktą tortiliją. Kepkite apie 4 minutes vienoje pusėje, kol apskrus, apverskite ir dar kartą pakepkite. Tą patį padarykite su visomis tortilijomis.
    Kesadilijų su vištiena instrukcijos: 3 žingsnis.
  • Kol kesadilijos kepa, paruoškite česnakinį padažą: sumaišykite graikišką jogurtą, citrinos sultis, trintą česnaką ir druską.
    Kesadilijų su vištiena instrukcijos: 4 žingsnis.
  • Kesadilijas su vištiena perpjaukite perpus ir patiekite su padažu. Skanaus!
    Kesadilijų su vištiena instrukcijos: 5 žingsnis.

Pastebėjimai

  • Dėdami sūrį ant tortilijos, palikite vietos ties kraštais, kad sūris neišbėgtų, kai paplotėlį kepsite.
  • Vištienos kesadilijas kepkite ant vidutinės ugnies, jog sūris spėtų ištirpti, o tortilijos apskrustų, bet nepridegtų.
  • Kad kesadilijas būtų lengviau apversti, geriau kepti po vieną tortiliją ir naudoti plačią, plokščią mentelę.
  • Prieš apversdami kesadilijas, įsitikinkite, kad sūris bent šiek tiek išsilydęs, o viena pusė jau pakankamai apskrudusi.
  • Jei neturite didelės keptuvės ir netelpa didelės tortlijos, galite naudoti vidutines ir jų paruošti daugiau.

Įranga

  • Virtuvinės svarstyklės - maisto produktai turi būti sveriami žali, prieš juos verdant, kepant ar kitaip termiškai apdorojant
  • Didelė keptuvė
  • Orkaitė arba karšto oro gruzdintuvė (nebūtina)

Maistingumas

Kiekis: 1 porcija (su padažu)Kalorijos: 603 kcalAngliavandeniai: 37 gBaltymai: 50 gRiebalai: 28 g
⭐ Patiko receptas? Būčiau labai dėkingas, jei paliktumėte atsiliepimą!

Pasidalinkite įrašu su daugiau žmonių!

Parašykite komentarą

Recepto įvertinimas




?>