Šie purūs, lengvai paruošiami ir sveikos sudėties varškės keksiukai su šilauogėmis – puikus pasirinkimas greitiems pusryčiams ar sočiam užkandžiui!

Kodėl šis varškės keksiukų receptas?
Kaip ir daugelis, rytais paprastai neturiu daug laiko gaminti, todėl esu didelis iš anksto paruošiamų maistingų pusryčių, tokių kaip avižos per naktį ar sveiki keksiukai, mėgėjas. Keksiukai su varške – dar vienas mano mėgstamas tokių pusryčių variantas.
Jokių miltų, sviesto ir cukraus – šie purūs varškės keksiukai su mėlynėmis arba šilauogėmis gaminami tik iš sveikų produktų. Dėl to jie mažiau kaloringi ir daug sotesni nei paprasti keksiukai: vienas toks keksiukas turi vos 130 kalorijų ir net 5 gramus baltymų.
Be to, šiuos sveikus varškės keksiukus mėgstu ruošti ne tik pusryčiams, bet ir kaip sveiką užkandį, kurį galiu pasiimti su savimi.
Skanaus!
– Agnius


Sveiki varškės keksiukai su šilauogėmis
Ingredientai
- 100 g grūdėtos varškės
- 80 g viso grūdo avižinių dribsnių
- 1 vnt. kiaušinio
- 50 g skysto medaus
- 15 g kokosų aliejaus, tirpinto
- 1 arb. š. kepimo miltelių
- ½ arb. š. cinamono
- 1 žiupsn. druskos
- 1 sauj. šilauogių + ant viršaus
Instrukcijos
- Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C, ištraukite kepimo skardą ir paruoškite silikonines keksiukų formeles
- Į trintuvo indą sudėkite visus ingredientus, išskyrus šilauoges.

- Viską suplakite iki vientisos masės. Į tešlą suberkite šilauoges ir gerai išmaišykite.

- Užpildykite silikonines formeles šaukštu semdami tešlą. Ant keksiukų viršaus papildomai paberkite šilauogių.

- Skardą su formelėmis perkelkite į iki 180 °C įkaitintą orkaitę ir kepkite 20–25 minutes, kol varškės keksiukai iškils bei apskrus.

- Baigus kepti, leiskite keksiukams su varške 5–10 minučių atvėsti prieš juos ištraukiant iš formelių.

Pastebėjimai
- Atitirpinkite kokosų aliejų palikę jį kambario temperatūroje arba 10–15 sekundžių pašildę mikrobangų krosnelėje.
- Jeigu neturite skysto medaus arba jis sustingęs, jį ištirpinkite mikrobangų krosnelėje arba keptuvėje.
- Naudokite silikonines formeles. Jų paviršius nelimpantis, todėl keksiukus lengvai išimsite. Jei turite tik popierines formeles, jas apšlakstykite aliejumi.
- Jeigu tešla per tiršta, įpilkite vieną valgomąjį šaukštą pieno ir gerai išmaišykite. Pakartokite šį veiksmą, jei tešla vis tiek lieka per tiršta.
- Neatidarinėkite orkaitės durelių! Jas atidarykite tik praėjus bent 15 minučių nuo kepimo pradžios, kad kiaušinių keksiukai nesukristų.
- Ar keksiukai su varške jau iškepė, galite patikrinti įkišę medinį dantų krapštuką į jų centrą. Keksiukai yra iškepę, jei ištrauktas krapštukas yra švarus arba su trupučiu drėgnų trupinių. Jei ant pagaliuko limpa skysta tešla, kepkite dar kelias minutes ir pakartokite testą.
Įranga
- Virtuvinės svarstyklės - maisto produktai turi būti sveriami žali, prieš juos verdant, kepant ar kitaip termiškai apdorojant
- Trintuvas
- Orkaitė







