Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C temperatūros. Ištraukite skardą ir ant jos paruoškite silikonines keksiukų formeles.
Į trintuvo indą supilkite varškę, kiaušinį, avižinius dribsnius, skystą medų, tirpintą kokosų aliejų, kepimo miltelius, cinamoną ir druską.
Viską suplakite iki vientisos masės. Į tešlą suberkite šilauoges ir jas gerai išmaišykite.
Užpildykite silikonines formeles šaukštu semdami tešlą ir ant keksiukų viršaus papildomai uždėkite šilauogių.
Perkelkite skardą su formelėmis į orkaitę ir kepkite 20–25 minutes, kol keksiukai iškils ir apskrus.
Leiskite varškės keksiukams 5–10 minučių atvėsti prieš juos ištraukiant iš formelių. Skanaus!
Pastebėjimai
Atitirpinkite kokosų aliejų palikę jį kambario temperatūroje arba 10–15 sekundžių pašildę mikrobangų krosnelėje.
Naudokite ne popierines, o silikonines formeles, kadangi jos pasižymi nelimpančiu paviršiumi ir iš jų keksiukai išsiima kur kas lengviau.
Jeigu tešla gaunasi per tiršta, pilkite vieną valgomąjį šaukštą pieno, gerai išmaišydami, kol pasieksite skystesnę konsistenciją.
Neatidarykite orkaitės durelių pirmąsias 10–15 minučių kepimo, kad varškės keksiukai nesubliūkštų.
Ar keksiukai su varške jau iškepė, galite patikrinti įkišę medinį dantų krapštuką į jų centrą. Keksiukai yra iškepę, jei ištrauktas krapštukas yra švarus arba su trupučiu drėgnų trupinių. Jeigu ant pagaliuko limpa skysta tešla, kepkite dar kelias minutes ir pakartokite testą.
Įranga
Virtuvinės svarstyklės - Visą maistą, išskyrus nedidelį skysčių kiekį, rekomenduoju sverti virtuvinėmis svarstyklėmis. Maisto produktai turi būti sveriami žali, prieš juos verdant, kepant ar kitaip termiškai apdorojant. Tirštiems produktams, pavyzdžiui, riešutų kremui, geriausia pasitelkti atvirkštinio svėrimo metodą, kaip parodyta šiame vaizdo įraše.