Kinų virtuvės klasika – kepti ryžiai su kiaušiniu – yra itin paprastas, skanus ir sveikas patiekalas. O juos apkepus su vištiena, tai taps ypač sočia vakariene!

Kodėl šis ryžių su kiaušinių receptas?
Rryžiai su kiaušiniu kinietiškai dažniausiai patinka net ir tiems, kurie paprastai nėra azijietiško maisto mėgėjai. Ne veltui tai – populiariausias pasirinkimas kinų restoranuose.
Negana to, ryžiai kinietiškai yra viena iš lengviausiai ir greičiausiai pagaminamų sveikų vakarienių. Jai tereikia kasdienių ingredientų (taip pat galima panaudoti maisto likučius) ir 30 minučių laiko (arba dar mažiau, jei dalį ingredientų pasiruošite iš anksto).
Tačiau dėl savo lengvos sudėties ir baltymų trūkumo kepti ryžiai su kiaušiniu ir daržovėmis nėra pakankamai sotūs. Todėl kad būtų galima mėgautis pilnaverčiu patiekalu, juos geriausia kepti su vištiena.
Skanaus!
– Agnius


Sotūs kepti ryžiai su kiaušiniu ir vištiena
Ingredientai
- 250 g ryžių
- 500 g vištienos krūtinėlės (receptas žemiau)
- 1 valg. š. kepimo aliejaus (rekomenduoju alyvuogių)
- 2 vnt. česnako skiltelės, trintos
- 2 juost. svogūnų laiškų, smulkintų (nebūtina)
- 300 g šaldytų daržovių (man labiausiai patinka šaldytų morkų ir žirnelių mišinys)
- 2 vnt. kiaušinio
- 2 valg. š. sezamų aliejaus
- 2–3 valg. š. sojų padažo (aš naudoju švelnų)
Instrukcijos
- Iš vakaro arba ryte išsivirkite ryžių. Jei jų neišsivirėte iš anksto, padarykite tai prieš gamindami ir greitai atšaldykite (žiūrėti pastabėjimus).
- Galima naudoti iš anksto iškeptas vištienos krūtinėles arba jas paruošti prieš kepant ryžius. Galite pasinaudoti mano mėgstamiausiu keptos vištienos krūtinėlės receptu, pagal kurį dažniausiai ruošiu vištieną šiam patiekalui.
- Keptuvę įkaitinkite ant vidutinės ugnies, tolygiai padenkite aliejumi ir suberkite spaustą česnaką, smulkintus svogūnų laiškus (jei juos naudosite) bei šaldytas daržoves. Kepkite vis pamaišydami apie 5 minutes, kol daržovės suminkštės, o tuo metu smulkiai supjaustykite vištieną.

- Į keptuvę supilkite ryžius ir kelias minutes pakepkite, kol jie atšils. Padidinkite ugnį iki aukštos, papildykite vištiena ir dar kelias minutes pakepinkite, kol ryžiai šiek tiek paskrus.

- Keptuvės viduryje mentele atlaisvinkite vietos ir įmuškite kiaušinius. Gerai išmaišykite ir nuolat judindami paskrudinkite kelias minutes. Kepimo pabaigoje įpilkite sezamų aliejaus ir sojų padažo.

- Patiekite!

Pastebėjimai
- Šiam patiekalui būtina naudoti iš anksto paruoštus arba atšaldytus ryžius, nes ką tik išvirti ryžiai būna per daug drėgni, todėl kepant sulimpa.
- Jeigu iš anksto neišsivirėte ryžių, pabaigus virti, perkelkite juos ant didelės lėkštės ar kepimo skardos, paskirstykite plonu sluoksniu ir neuždengtus dėkite į šaldytuvą 30 minučių arba į šaldiklį 10 minučių.
- Nepamirškite ne tik pašildyti, bet ir paskrudinti ryžius. Tačiau būkite atsargūs, kad jie nepridegtų ir neišsausėtų.
- Jei patiekus vis tiek trūksta sojų padažo, užsipilkite dar.
Įranga
- Virtuvinės svarstyklės - maisto produktai turi būti sveriami žali, prieš juos verdant, kepant ar kitaip termiškai apdorojant
- Paprastas arba ryžių virimo puodas
- Keptuvė
- Orkaitė arba karšto oro gruzdintuvė (nebūtina)








Patiko receptas 🙂
Liuks!