Pamirškite sausą vištieną su daržovėmis! Šis Stir fry receptas paruošiamas su nepaprastai gardžiu padažu, kuris neleis jums atsiplėšti nuo lėkštės.

Kodėl šis Stir fry receptas?
Ši vištiena su daržovėmis keptuvėje yra viena mano mėgstamiausių vakarienių dėl greito paruošimo, sveikos sudėties ir nepaprastai gardaus skonio. Varnelė, varnelė ir dar viena varnelė!
Recepto paslaptis – ypatingas Stir fry padažas, kuris nuostabiai sujungia įprastus ingredientus ir sukuria tobulą saldžių bei aštrių skonių balansą.
Dar geriau, jis dera su įvairiomis daržovėmis, tad šis patiekalas yra itin lengvai koreguojamas. Turite likusių daržovių šaldytuve ar šaldiklyje? Jos puikiai tiks šiame recepte.
Skanaus!
– Agnius


Gardi Stir fry vištiena su daržovėmis
Ingredientai
Pagrindiniai:
- ½ valg. š. kepimo aliejaus + ½ valg. š. vėliau (rekomenduoju alyvuogių)
- 250 g vištienos krūtinėlės arba šlaunelių mėsos
- ¼ arb. š. druskos
- 1 žiupsn. maltų pipirų
- ½ vnt. brokolio, pjaustyto vid.
- ½ vnt. raudonos saldžiosios paprikos, pjaustytos vid.
- 1 vnt. morkos, pjaustytos vid.
- ¼ vnt. svogūno, pjaustyto vid.
Stir fry padažui:
- 30 g sojų padažo (aš naudoju švelnų)
- 30 ml šalto vandens
- 1 valg. š. medaus
- 1 arb. š. skrudintų sezamų aliejaus
- 1 arb. š. kukurūzų krakmolo
- 1 vnt. česnako skiltelės, trintos vid.
- 1 arb. š. imbiero, trinto
- ½ arb. š. srirachos padažo (nebūtina)
Patiekimui:
- Virtų ryžių, spagečių arba ryžių ar kiaušinių makaronų
- Sauj. sezamų sėklų (nebūtina)
Instrukcijos
- Virkite ryžius, spagečius arba ryžių ar kiaušinių makaronus.
- Stir fry padažui sumaišykite sojų padažą, šaltą vandenį, medų, skrudintą sezamų aliejų, kukurūzų krakmolą, trintą česnaką bei imbierą ir, jei norite, srirachos padažą.
- Nušluostykite vištieną popieriniu rankšluosčiu ir supjaustykite mažais kubeliais. Jei naudojate krūtinėlę, perpjaukite pusiau ir tada susmulkinkite.
- Įkaitinkite keptuvę ant vidutinės–aukštos ugnies, tolygiai padenkite aliejumi ir suberkite pjaustytą vištieną. Apibarstykite druska bei pipirais ir kepkite 5–7 minutes, kol nebeliks rožinės spalvos ir ji apskrus.
- Kol vištiena kepa, pasiruoškite daržoves: supjaustykite brokolį, raudoną papriką, morką ir svogūną.
- Kai vištiena iškepa, išimkite ją iš keptuvės. Tą pačią keptuvę dar kartą tolygiai padenkite aliejumi ir supilkite daržoves. Pakepinkite jas kelias minutes.
- Į keptuvę su daržovėmis sudėkite iškeptą vištieną ir užpilkite Stir fry padažu. Viską gerai išmaišykite ir pakepkite dar kelias minutes.
- Patiekite vištieną bei daržoves su norimais priedais ir, jei turite, pabarstykite sezamų sėklomis.
Pastebėjimai
- Kepdami vištieną, naudokite pakankamai aukštą ugnį (ypač jei kepate krūtinėlę), kad ji neišskirtų per daug skysčių. Tačiau neperkepkite! Vos vištiena apskrus, išimkite ją iš keptuvės.
- Tas pats galioja ir daržovėms – pakepinkite jas vos kelias minutes, kol šiek tiek suminkštės ir įgaus ryškesnę spalvą, bet vis dar išlaikys traškumą.
- Šis Stir fry receptas gali būti paruoštas su įvairiais šaldytų daržovių mišiniais, tačiau skaniausia bus su šviežiomis daržovėmis.
- Kad patiekalą pagamintumėte dar greičiau, šviežas daržoves galite susipjaustyti iš anksto.
Įranga
- Virtuvinės svarstyklės - maisto produktai turi būti sveriami žali, prieš juos verdant, kepant ar kitaip termiškai apdorojant
- Puodas
- Keptuvė