Šis pesto padažas pagaminamas vos per 5 minutes iš 6 paprastų ingredientų. Jis yra daug skanesnis nei pirktinis ir gerokai liesesnis nei kiti naminiai receptai!

Kodėl šis pesto receptas?
Kadangi bazilikų pesto yra vienas universaliausių padažų, o makaronai su pesto – tarp mano mėgstamiausių patiekalų, privalėjau atrasti geriausią pesto padažo receptą.
Šis žaliasis pesto padažas turi idealų sveikų ingredientų santykį, todėl gaunasi tobulos konsistencijos ir skonio. Be to, jis yra gerokai mažiau kaloringas nei kiti receptai, kuriuose naudojama labai daug alyvuogių aliejaus.
Neabejoju, kad išbandę šį naminį pesto padažą, vėliau nebenorėsite grįžti prie pirktinio varianto ar ieškoti kito recepto.
Skanaus!
– Agnius


Geriausias naminis pesto padažas
Ingredientai
- 50 g kedrinių pinijų (arba kitų riešutų)
- 1 valg. š. citrinos sulčių
- 1 vnt. česnako skiltelės, trintos
- ¼ arb. š. druskos
- 1 žiupsn. maltų pipirų
- 25 g kietojo sūrio, tarkuoto
- 50 ml ypač gryno alyvuogių aliejaus
- 40 g bazilikų lapų
Instrukcijos
- Įkaitinkite keptuvę ant vidutinės ugnies ir kelias minutes paskrudinkite riešutus.

- Į smulkintuvą arba trintuvą sudėkite skrudintus riešutus, citrinos sultis, trintą česnaką, tarkuotą kietąjį sūrį, alyvuogių aliejų ir plakite iki vientisos masės.

- Papildykite bazilikų lapais ir dar kartą suplakite. Jei ant indo šonų liko prikibusių lapų, mentele juos nubraukite ir pakartokite procesą.

- Mėgaukitės pesto padažu!

Pastebėjimai
- Skirkite kelias minutes riešutų paskrudinimui – tai bazilikų pesto suteiks dar gilesnį skonį. Svarbu tik jų neprideginti, kad netaptų kartūs!
- Jeigu pesto padažas gaunasi per tirštas, įpilkite šiek tiek daugiau alyvuogių aliejaus ir vėl suplakite. Tik atminkite, kad aliejus yra itin kaloringas, tad nepadauginkite, jei norite suvartoti mažiau kalorijų.
Įranga
- Virtuvinės svarstyklės - maisto produktai turi būti sveriami žali, prieš juos verdant, kepant ar kitaip termiškai apdorojant
- Keptuvė
- Smulkintuvas arba trintuvas - padažams naudoju mažą smulkintuvą, tačiau pesto padažą galima suplakti ir rankiniu arba stacionariu trintuvu








Pagal šį Pesto receptą padažas gavosi nuostabus!
Liuks!