Geriausias naminis pesto padažas

Photo of author

Publikavo Agnius

Šis pesto padažas pagaminamas vos per 5 minutes iš 6 paprastų ingredientų. Jis yra daug skanesnis nei pirktinis ir gerokai liesesnis nei kiti naminiai receptai!

Naminis pesto padažas.

Kodėl šis pesto receptas?

Kadangi bazilikų pesto yra vienas universaliausių padažų, o makaronai su pesto – tarp mano mėgstamiausių patiekalų, privalėjau atrasti geriausią pesto padažo receptą.

Šis žaliasis pesto padažas turi idealų sveikų ingredientų santykį, todėl gaunasi tobulos konsistencijos ir skonio. Be to, jis yra gerokai mažiau kaloringas nei kiti receptai, kuriuose naudojama labai daug alyvuogių aliejaus.

Neabejoju, kad išbandę šį naminį pesto padažą, vėliau nebenorėsite grįžti prie pirktinio varianto ar ieškoti kito recepto.

Skanaus!
– Agnius

Pesto padažo receptas.

Geriausias naminis pesto padažas

Agnius
5 iš 1 balso
Šis pesto padažas pagaminamas vos per 5 minutes iš 6 paprastų ingredientų. Jis yra daug skanesnis nei pirktinis ir gerokai liesesnis nei kiti naminiai receptai!
Pasiruošimas: 5 minutės
Gaminimas: 0 minutės
Iš viso: 5 minutės

Ingredientai
  

  • 50 g kedrinių pinijų (arba kitų riešutų)
  • 1 valg. š. citrinos sulčių
  • 1 vnt. česnako skiltelės, trintos
  • ¼ arb. š. druskos
  • 1 žiupsn. maltų pipirų
  • 25 g kietojo sūrio, tarkuoto
  • 50 ml ypač gryno alyvuogių aliejaus
  • 40 g bazilikų lapų
Porcijos: 4

Instrukcijos
 

  • Įkaitinkite keptuvę ant vidutinės ugnies ir kelias minutes paskrudinkite riešutus.
    Pesto padažo instrukcijos: 1 žingsnis.
  • Į smulkintuvą arba trintuvą sudėkite skrudintus riešutus, citrinos sultis, trintą česnaką, tarkuotą kietąjį sūrį, alyvuogių aliejų ir plakite iki vientisos masės.
    Pesto padažo instrukcijos: 2 žingsnis.
  • Papildykite bazilikų lapais ir dar kartą suplakite. Jei ant indo šonų liko prikibusių lapų, mentele juos nubraukite ir pakartokite procesą.
    Pesto padažo instrukcijos: 3 žingsnis.
  • Mėgaukitės pesto padažu!
    Pesto padažo instrukcijos: 4 žingsnis.

Pastebėjimai

  • Skirkite kelias minutes riešutų paskrudinimui – tai bazilikų pesto suteiks dar gilesnį skonį. Svarbu tik jų neprideginti, kad netaptų kartūs!
  • Jeigu pesto padažas gaunasi per tirštas, įpilkite šiek tiek daugiau alyvuogių aliejaus ir vėl suplakite. Tik atminkite, kad aliejus yra itin kaloringas, tad nepadauginkite, jei norite suvartoti mažiau kalorijų.

Įranga

  • Virtuvinės svarstyklės - maisto produktai turi būti sveriami žali, prieš juos verdant, kepant ar kitaip termiškai apdorojant
  • Keptuvė
  • Smulkintuvas arba trintuvas - padažams naudoju mažą smulkintuvą, tačiau pesto padažą galima suplakti ir rankiniu arba stacionariu trintuvu

Maistingumas

Kiekis: 1 porcijaKalorijos: 214 kcalAngliavandeniai: 2 gBaltymai: 4 gRiebalai: 21 g
⭐ Patiko receptas? Būčiau labai dėkingas, jei paliktumėte atsiliepimą!

Pasidalinkite įrašu su daugiau žmonių!

2 komentarai apie “Geriausias naminis pesto padažas”

5 iš 1 balso

Parašykite komentarą

Recepto įvertinimas




?>