Šios makaronų salotos sužavės savo pikantišku skoniu. Be to, jos yra sveikesnis ir sotesnis variantas, nes gaminamos su graikišku jogurtu bei vištiena.

Turinys
Kodėl šis makaronų salotų receptas?
Turbūt nustebsite, bet nesu didžiulis salotų receptų mėgėjas. Kodėl? Nes dažniausiai jos būna per mažai sočios ir, bent jau man, pernelyg nuobodaus skonio. Tad vargti 30 minučių tik dėl garnyro, kuris dar ir ne itin skanus? Ne, ačiū.
Kita vertus, labai mėgstu savo populiariąsias salotas su vištiena ar kiaušinių salotas, kurios išsiskiria ne tik gardžiu skoniu, bet ir dideliu maistingumu. Salotos su makaronais – tobulas kandidatas tam atkartoti!
Tad kai išbandžiau šį ingredientų derinį, iškart supratau: turiu receptą. Net neabejoju, kad ši pikantiška makaronų mišrainė su vištiena sužavės ir jus.
Skanaus!
– Agnius


Gardžiosios makaronų salotos su vištiena
Ingredientai
Pagrindiniai:
- 100 g makaronų
- 250 g vištienos krūtinėlės (receptas žemiau)
- ½ vnt. (po 150 g) skardinės konservuotų kukurūzų
- 100 g marinuotų agurkėlių, pjaustytų
- 100 g pomidoro, pjaustyto
- ½ vnt. raudonojo svogūno, smulkinto vid.
- 1 sauj. petražolių, šviežių arba džiovintų
Padažui:
- 80 g natūralaus graikiško jogurto (man labiausiai patinka „Graikiška Amfora“)
- 20 g majonezo
- 1 šlak. citrinos sulčių
- 1 žiupsn. druskos ir maltų pipirų
Instrukcijos
- Pradėkite virti makaronus. Jei salotas žadate laikyti šaldytuve, virkite makaronus 3–4 minutėmis ilgiau, nei nurodyta ant pakuotės, nes atvėsę makaronai sukietėja.
- Galima naudoti iš anksto iškeptas vištienos krūtinėles arba jas paruošti gaminant salotas. Galite pasinaudoti mano mėgstamiausiu keptos vištienos krūtinėlės receptu, pagal kurį dažniausiai ruošiu vištieną šiam patiekalui.
- Atidėkite į šalį konservuotus kukurūzus ir smulkiai supjaustykite marinuotus agurkėlius, pomidorą, raudonąjį svogūną, petražoles (jei naudojate šviežias) ir keptą vištieną.

- Sumaišykite graikišką jogurtą, majonezą, citrinos sultis, druską ir pipirus.

- Visus ingredientus su padažu supilkite į dubenį ir labai gerai išmaišykite.

- Patiekite makaronų salotas su vištiena.

Pastebėjimai
- Virdami makaronus, nepagailėkite druskos, kurios jiems reikia daugiau nei kitiems grūdams. Rekomenduojama naudoti vieną valgomąjį šaukštą druskos 1 litrui vandens.
- Ingredientus supjaustykite labai smulkiai, kad valgydami šakute vienu kartu galėtumėte visus juos paimti.
- Jei mišrainė su makaronais gavosi per mažai sūri, užberkite dar šiek tiek druskos.
Įranga
- Virtuvinės svarstyklės - maisto produktai turi būti sveriami žali, prieš juos verdant, kepant ar kitaip termiškai apdorojant
- Puodas
- Keptuvė, orkaitė arba karšto oro gruzdintuvė








Esu valgiusi įvairių makaronų salotų, bet šitos buvo ko gero skaniausios iš visų. Lengvai pagaminama, skanu ir sotu. Tikrai dar gaminsiu. Ačiū už receptą.
Džiugu, kad patiko!