Restorano lygio vakarienė vos per 30 minučių – misija įmanoma! Šie kreminiai makaronai su vištiena ir grietinėle stebina puikiu skoniu ir lengvu paruošimu.

Kodėl šis makaronų su vištiena receptas?
Kai manęs klausia, kokie mano mėgstamiausi receptai, šie makaronai su grietinėle ir vištiena yra vienas pirmųjų pasirinkimų. Tai – kone tobula vakarienė!
Sūris, česnakas ir saulėje džiovinti pomidorai makaronams grietinėlės padaže suteikia ryškų skonį, vištiena – daugiau baltymų bei sotumo, o špinatai – papildomo maistingumo. Kreminiam padažui naudojama liesa grietinėlė, kuri ne tik gerokai sumažina patiekalo kaloringumą, bet ir, mano nuomone, padaro jį dar skanesnį.
Dar geriau – be puikaus, restorano lygio skonio bei pakankamai sveikos sudėties, vištiena su makaronais ir grietinėle paruošiama vos per 30 minučių! Tad ji idealiai tinka tiek kasdieniam valgymui, tiek svečių vaišinimui.
Skanaus!
– Agnius


Kreminiai makaronai su vištiena ir grietinėle
Ingredientai
- 250 g makaronų
- 500 g vištienos krūtinėlės, pjaustytos
- 1 arb. š. druskos
- ¼ arb. š. maltų pipirų
- 1 arb. š. itališkų žolelių
- 1 valg. š. kepimo aliejaus (rekomenduoju alyvuogių)
- 1 vnt. (po 280 g) smulkintų saulėje džiovintų pomidorų, nukoštų
- 3 vnt. česnako skiltelių, trintų vid.
- 200 ml 10 % rieb. grietinėlės
- 2 valg. š. kukurūzų krakmolo
- 100 g špinatų, smulkintų
- 50 g sūrio, tarkuoto (skaniausia su kietuoju)
Instrukcijos
- Virkite makaronus pasūdytame vandenyje 2 minutes trumpiau nei nurodyta ant pakuotės.
- Nušluostykite vištienos krūtinėles popieriniu rankšluosčiu, supjaustykite mažais kubeliais ir išmaišykite su druska, pipirais bei prieskoniais.

- Įkaitinkite keptuvę ant vidutinės–stiprios ugnies, tolygiai padenkite aliejumi, suberkite pjaustytą vištieną ir kepkite apie 5 minutes.

- Kol vištiena kepa, nukoškite saulėje džiovintus pomidorus ir sutrinkite česnaką. Perkelkite juos į keptuvę ir pakepinkite kartu su vištiena dar kelias minutes.

- Kol viskas kepa, dubenėlyje sumaišykite grietinelę ir kukurūzų krakmolą.

- Supilkite mišinį į keptuvę, gerai išmaišykite ir leiskite jam maždaug 3 minutes paburbuliuoti, kad sutirštėtų.

- Kol padažas tirštėja, susmulkinkite špinatus ir sutarkuokite sūrį. Subekite špinatus į keptuvę ir pamaišykite, kol jie suvys.

- Papildykite virtais makaronais bei tarkuotu sūriu ir dar kelias minutes pamaišykite, kol sūris išsilydys.

- Patiekite!

Pastebėjimai
- Virdami makaronus, nepagailėkite druskos, kurios jiems reikia daugiau nei kitiems grūdams. Rekomenduojama naudoti vieną valgomąjį šaukštą druskos 1 litrui vandens.
- Virkite makaronus 2 minutėmis trumpiau, nei nurodyta ant pakuotės, nes jie dar keps keptuvėje su kitais ingredientais, kad nebūtų per minkšti.
- Neturite itališkų žolelių? Vietoje jų galite dėti džiovintą raudonėlį arba išvis jų nemaišyti su vištiena.
- Jeigu nevartojate pieno produktų, galite rinktis baristoms skirtą avižų pieną. Makaronai su vištiena ir sūriu nebus tokie kremiški, bet vis tiek gausis labai skanūs.
- Jei norite, kad patiekalas būtų dar kremiškesnis, galite naudoti 30–35 proc. riebumo grietinėlę, tačiau turėkite omenyje, jog ji bus kur kas kaloringesnė. Net ir neatsižvelgiant į kalorijas, man asmeniškai jau būna per riebu ir su liesa grietinėle yra skaniau.
Įranga
- Virtuvinės svarstyklės - maisto produktai turi būti sveriami žali, prieš juos verdant, kepant ar kitaip termiškai apdorojant
- Puodas
- Keptuvė











