Šie vos iš 3 ingredientų paruošiami kiaušinių keksiukai su varške turi mažai kalorijų, bet daug baltymų, todėl ilgai jausitės sotūs.

Kodėl šis kiaušinių keksiukų receptas?
Mano pusryčiai turi atitikti du kriterijus: 1) būti greitai arba iš anksto paruošiami ir 2) turėti daug baltymų bei pasotinti ilgam laikui. Štai kodėl pusryčiams mėgstu rinktis sveikus keksiukus, o kiaušinienę papildyti varške.
Tačiau ne visada rytais turiu laiko gaminti kiaušinienę. Tuomet pasiruošiu šiuos kiaušinių keksiukus su varške, kurių maistinė vertė tiesiog nuostabi: vienas keksiukas turi vos 80 kalorijų ir net 7 gramus baltymų.
Be to, jie puikiai tinka kaip sveikas užkandis ar priedas šalia kitų patiekalų, kuriems trūksta baltymų.
Skanaus!
– Agnius


Sotūs kiaušinių keksiukai su varške
Ingredientai
- 4 vnt. kiaušinio
- 100 g grūdėtos varškės
- 30 g čederio sūrio
- ¼ arb. š. druskos
- 1 žiupsn. maltų pipirų
- 1 sauj. laiškinių česnakų, smulkintų arba džiovintų (nebūtina)
Instrukcijos
- Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C, ištraukite kepimo skardą, paruoškite keksiukų formeles ir, jei naudosite šviežius laiškinius česnakus, juos susmulkinkite.
- Į trintuvo indą sudėkite visus ingredientus, išskyrus laiškinius česnakus, ir suplakite iki vientisos masės.
- Supilkite tešlą į formeles. Jeigu norite, ant keksiukų viršaus paberkite laiškinių česnakų.
- Skardą su formelėmis perkelkite į orkaitę ir kepkite 18–20 minučių, kol kiaušinių keksiukai iškils ir apskrus.
- Baigus kepti, leiskite keksiukams 5–10 minučių atvėsti prieš juos ištraukiant iš formelių.
Pastebėjimai
- Naudokite silikonines formeles. Jų paviršius nelimpantis, todėl keksiukus lengvai išimsite. Jei turite tik popierines formeles, jas apšlakstykite aliejumi.
- Neatidarinėkite orkaitės durelių! Jas atidarykite tik praėjus bent 15 minučių nuo kepimo pradžios, kad kiaušinių keksiukai nesukristų.
- Ar keksiukai su varške jau iškepė, galite patikrinti įkišę medinį dantų krapštuką į jų centrą. Keksiukai yra iškepę, jei ištrauktas krapštukas yra švarus arba su trupučiu drėgnų trupinių. Jeigu ant pagaliuko limpa skysta tešla, kepkite dar kelias minutes ir pakartokite testą.
Įranga
- Virtuvinės svarstyklės - maisto produktai turi būti sveriami žali, prieš juos verdant, kepant ar kitaip termiškai apdorojant.
- Trintuvas
- Orkaitė