Sotūs kiaušinių keksiukai su varške

Photo of author

Publikavo Agnius

Šie vos iš 3 ingredientų paruošiami kiaušinių keksiukai su varške turi mažai kalorijų, bet daug baltymų, todėl ilgai jausitės sotūs.

Kodėl šis kiaušinių keksiukų receptas?

Mano pusryčiai turi atitikti du kriterijus: 1) būti greitai arba iš anksto paruošiami ir 2) turėti daug baltymų bei pasotinti ilgam laikui. Štai kodėl pusryčiams mėgstu rinktis sveikus keksiukus, o kiaušinienę papildyti varške.

Tačiau ne visada rytais turiu laiko gaminti kiaušinienę. Tuomet pasiruošiu šiuos kiaušinių keksiukus su varške, kurių maistinė vertė tiesiog nuostabi: vienas keksiukas turi vos 80 kalorijų ir net 7 gramus baltymų.

Be to, jie puikiai tinka kaip sveikas užkandis ar priedas šalia kitų patiekalų, kuriems trūksta baltymų.

Skanaus!
– Agnius

KIaušinių keksiukų receptas.

Sotūs kiaušinių keksiukai su varške

Agnius
Dar nėra įvertinimų
Šie vos iš 3 ingredientų paruošiami kiaušinių keksiukai su varške turi mažai kalorijų, bet daug baltymų, todėl ilgai jausitės sotūs.
Pasiruošimas: 5 minutės
Gaminimas: 20 minutės
Iš viso: 25 minutės

Ingredientai
  

  • 4 vnt. kiaušinio
  • 100 g grūdėtos varškės
  • 30 g čederio sūrio
  • ¼ arb. š. druskos
  • 1 žiupsn. maltų pipirų
  • 1 sauj. laiškinių česnakų, smulkintų arba džiovintų (nebūtina)
Porcijos: 6 keks.

Instrukcijos
 

  • Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C, ištraukite kepimo skardą, paruoškite keksiukų formeles ir, jei naudosite šviežius laiškinius česnakus, juos susmulkinkite.
  • Į trintuvo indą sudėkite visus ingredientus, išskyrus laiškinius česnakus, ir suplakite iki vientisos masės.
    Kiaušinių keksiukų instrukcijos: 1 žingsnis.
  • Supilkite tešlą į formeles. Jeigu norite, ant keksiukų viršaus paberkite laiškinių česnakų.
    Kiaušinių keksiukų instrukcijos: 2 žingsnis.
  • Skardą su formelėmis perkelkite į orkaitę ir kepkite 18–20 minučių, kol kiaušinių keksiukai iškils ir apskrus.
    Kiaušinių keksiukų instrukcijos: 3 žingsnis.
  • Baigus kepti, leiskite keksiukams 5–10 minučių atvėsti prieš juos ištraukiant iš formelių.
    Kiaušinių keksiukų instrukcijos: 4 žingsnis.

Pastebėjimai

  • Naudokite silikonines formeles. Jų paviršius nelimpantis, todėl keksiukus lengvai išimsite. Jei turite tik popierines formeles, jas apšlakstykite aliejumi.
  • Neatidarinėkite orkaitės durelių! Jas atidarykite tik praėjus bent 15 minučių nuo kepimo pradžios, kad kiaušinių keksiukai nesukristų.
  • Ar keksiukai su varške jau iškepė, galite patikrinti įkišę medinį dantų krapštuką į jų centrą. Keksiukai yra iškepę, jei ištrauktas krapštukas yra švarus arba su trupučiu drėgnų trupinių. Jeigu ant pagaliuko limpa skysta tešla, kepkite dar kelias minutes ir pakartokite testą.

Įranga

  • Virtuvinės svarstyklės - maisto produktai turi būti sveriami žali, prieš juos verdant, kepant ar kitaip termiškai apdorojant.
  • Trintuvas
  • Orkaitė

Maistingumas

Kiekis: 1 keksiukasKalorijos: 82 kcalAngliavandeniai: 1 gBaltymai: 7 gRiebalai: 6 g
⭐ Patiko receptas? Būčiau labai dėkingas, jei paliktumėte atsiliepimą!

Pasidalinkite įrašu su daugiau žmonių!

Parašykite komentarą

Recepto įvertinimas