Sauj.laiškinių česnakų, smulkintų arba džiovintų(nebūtina)
Porcijos: 6keks.
Neleiskite ekranui užtemti
Instrukcijos
Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C, ištraukite kepimo skardą, paruoškite keksiukų formeles ir, jei naudosite šviežius laiškinius česnakus, juos susmulkinkite.
Į trintuvo indą sudėkite visus ingredientus, išskyrus laiškinius česnakus, ir suplakite iki vientisos masės.
Supilkite tešlą į formeles. Jeigu turite, ant keksiukų viršaus paberkite laiškinių česnakų.
Skardą su formelėmis perkelkite į orkaitę ir kepkite 18–20 minučių, kol kiaušinių keksiukai iškils ir apskrus.
Baigus kepti, leiskite keksiukams 5–10 minučių atvėsti prieš juos ištraukiant iš formelių.
Pastebėjimai
Naudokite silikonines formeles. Jų paviršius nelimpantis, todėl keksiukus lengvai išimsite. Jei turite tik popierines formeles, jas apšlakstykite aliejumi.
Neatidarinėkite orkaitės durelių! Jas atidarykite tik praėjus bent 15 minučių nuo kepimo pradžios, kad kiaušinių keksiukai nesukristų.
Ar keksiukai su varške jau iškepė, galite patikrinti įkišę medinį dantų krapštuką į jų centrą. Keksiukai yra iškepę, jei ištrauktas krapštukas yra švarus arba su trupučiu drėgnų trupinių. Jeigu ant pagaliuko limpa skysta tešla, kepkite dar kelias minutes ir pakartokite testą.
Įranga
Virtuvinės svarstyklės - maisto produktai turi būti sveriami žali, prieš juos verdant, kepant ar kitaip termiškai apdorojant.