Makaronai su faršu ir varške pasižymi dideliu baltymų kiekiu ir išskirtiniu kremiškumu. Nors šis derinys skamba keistai, nustebsite, kaip puikiai jis tinka!

Kodėl šis makaronų su faršu receptas?
Makaronai su faršu ir pomidorų padažu – tai klasika, tačiau įprastas receptas yra pernelyg kaloringas bei nepakankamai sotus.
Todėl dalį pomidorų padažo pakeitus grūdėta varške, klasikinis faršas su makaronais taps gerokai lengvesnis ir sotesnis dėl mažesnio kalorijų bei didesnio baltymų kiekio.
Žinau, makaronai su varške ir faršu atrodo keistas derinys, bet net neabejoju, kad išbandę liksite maloniai nustebinti gautu kremiškumu bei skoniu.
Skanaus!
– Agnius


Kreminiai makaronai su faršu ir varške
Ingredientai
Pagrindiniai:
- 250 g makaronų
- ½ vnt. svogūno, smulkinto vid.
- 2 vnt. česnako skiltelės, trintos vid.
- 1 valg. š. kepimo aliejaus (rekomenduoju alyvuogių)
- 400 g faršo (man skaniausia su vištiena, tačiau tinka ir kalakutiena, jautiena ar kiauliena)
- ¼ arb. š. druskos
- ¼ arb. š. maltų pipirų
- 400 g pomidorų padažo (aš naudoju Marinara)
- 200 g grūdėtos varškės
Patiekimui (nebūtina):
- Tarkuoto kietojo sūrio
- Daržovių
Instrukcijos
- Virkite makaronus pasūdytame vandenyje pagal pakuotės nurodymus.
- Smulkiai supjaustykite svogūną ir sutrinkite česnaką. Įkaitinkite keptuvę ant vidutinės ugnies ir tolygiai padenkite aliejumi. Suberkite smulkintą svogūną bei trintą česnaką ir pakepinkite kelias minutes, vis pamaišydami.

- Papildykite keptuvę faršu. Mentele susmulkinkite mėsą į mažesnius gabalėlius, pabarstykite druska bei pipirais ir kepkite 5–7 minutes, kol nebeliks rožinės spalvos ir ji apskrus.

- Kol mėsa kepa, į smulkintuvą arba trintuvą supilkite pomidorų padažą bei grūdėtą varškę ir suplakite.

- Mėsai iškepus, į keptuvę sudėkite išvirtus makaronus ir užpilkite padažu. Viską gerai išmaišykite ir pakepkite kelias minutes.

- Makaronus su faršu, jei norite, apibarstykite tarkuotu kietuoju sūriu ir patiekite su mėgstamomis daržovėmis.

Pastebėjimai
- Virdami makaronus, nepagailėkite druskos, kurios jiems reikia daugiau nei kitiems grūdams. Rekomenduojama naudoti vieną valgomąjį šaukštą druskos 1 litrui vandens.
- Supylę virtus makaronus ir padažą į keptuvę, būtinai pakepkite bent kelias minutes, kad padažas pilnai įsigertų į makaronus.
- Patarčiau pasiruošti šalia mėgstamų daržovių, kurios ne tik patiekalą padarys dar maistingesnį, bet ir suteiks trūkstamo gaivumo.
Įranga
- Virtuvinės svarstyklės - maisto produktai turi būti sveriami žali, prieš juos verdant, kepant ar kitaip termiškai apdorojant
- Puodas
- Keptuvė
- Smulkintuvas arba trintuvas








