Sočioji kiaušinienė su grūdėta varške

Photo of author

Publikavo Agnius

Išbandykite kiaušinienę kitaip: suteikite jai daugiau baltymų ir išskirtinį purumą. Ši kiaušinienė su grūdėta varške – dar sotesnė ir skanesnė!

Puri kiaušinienė.

Kodėl šis kiaušinienės receptas?

Paprasta kiaušinienė su pienu yra puiku. Tačiau kiaušinienė su varške – dar geriau, nes pasižymi didesniu baltymų kiekiu ir geresniu skoniu.

Nebijokite, net jei ir nemėgstate varškės, jos skonio visiškai nepajusite. Priešingai, nustebsite, kokia soti ir puri kiaušinienė taps.

Beveik neabejoju, kad nuo šiol kiaušinienę pradėsite gaminti būtent su grūdėta varške.

Skanaus!
– Agnius

Kiaušinienės receptas.

Sočioji kiaušinienė su grūdėta varške

Agnius
52 balsų
Išbandykite kiaušinienę kitaip: suteikite jai daugiau baltymų ir išskirtinį purumą. Ši kiaušinienė su grūdėta varške – dar sotesnė ir skanesnė!
Pasiruošimas: 5 minutės
Gaminimas: 5 minutės
Iš viso: 10 minutės

Ingredientai
  

  • 3 vnt. kiaušinio
  • 1 žiupsn. druskos ir maltų pipirų
  • 50 g grūdėtos varškės
  • 1 arb. š. kepimo aliejaus (rekomenduoju alyvuogių)
  • Sauj. laiškinių česnakų, smulkintų arba džiovintų (nebūtina)
Porcijos: 1

Instrukcijos
 

  • Į dubenėlį įmuškite kiaušinius, įberkite druskos bei pipirų ir gerai išplakite.
    Kiaušinienės instrukcijos: 1 žingsnis.
  • Papildykite dubenėlį grūdėta varške ir viską išmaišykite.
    Kiaušinienės instrukcijos: 2 žingsnis.
  • Įkaitinkite keptuvę ant vidutinės ugnies, tolygiai padenkite aliejumi ir supilkite kiaušinių bei varškės mišinį.
    Kiaušinienės instrukcijos: 3 žingsnis.
  • Kai kiaušinienės kraštai pradeda kietėti, mentele ją stumkite į keptuvės vidurį, kol ji sutirštės. Kiaušinienė turėtų iškepti per maždaug 5 minutes.
    Kiaušinienės instrukcijos: 4 žingsnis.
  • Kiaušinienę su grūdėta varške pabarstykite laiškiniais česnakais (jei turite) ir patiekite vieną arba su norimais priedais.
    Kiaušinienės instrukcijos: 5 žingsnis.

Pastebėjimai

  • Neperkepkite! Kiaušinienė gali labai greitai iškepti ir akimirksniu išsausėti.
  • Atminkite, kad kol kiaušinienę su varške perkelsite į lėkštę ir pradėsite valgyti, įkaitusi ji dar keps pati. Dėl to ją geriau nuimti nuo ugnies prieš pat visiškai iškepant, kol ji dar yra minkšta ir šiek tiek drėgna.

Įranga

  • Virtuvinės svarstyklės - maisto produktai turi būti sveriami žali, prieš juos verdant, kepant ar kitaip termiškai apdorojant
  • Keptuvė

Maistingumas

Kiekis: 1 porcija (be priedų)Kalorijos: 285 kcalAngliavandeniai: 2 gBaltymai: 23 gRiebalai: 21 g
⭐ Patiko receptas? Būčiau labai dėkingas, jei paliktumėte atsiliepimą!

Pasidalinkite įrašu su daugiau žmonių!

4 komentarai apie “Sočioji kiaušinienė su grūdėta varške”

  1. 5 stars
    Sveiki,
    Labai skani kiaušinienė, soti ir puri. Gaminau su liesa varške, prie jos aš pripratusi, tai laabai skanu.
    Dėkui už gerą pusryčių idėją.

    Atsakyti
5 iš 2 balsų

Komentuoti: Simona Atšaukti atsakymą

Recepto įvertinimas




?>