Grįžti
+ porcijos
Kiaušinienės receptas.

Sočioji kiaušinienė su grūdėta varške

Agnius
52 balsų
Išbandykite kiaušinienę kitaip: suteikite jai daugiau baltymų ir išskirtinį purumą. Ši kiaušinienė su grūdėta varške – dar sotesnė ir skanesnė!
Pasiruošimas: 5 minutės
Gaminimas: 5 minutės
Iš viso: 10 minutės

Ingredientai
  

  • 3 vnt. kiaušinio
  • 1 žiupsn. druskos ir maltų pipirų
  • 50 g grūdėtos varškės
  • 1 arb. š. kepimo aliejaus (rekomenduoju alyvuogių)
  • Sauj. laiškinių česnakų, smulkintų arba džiovintų (nebūtina)
Porcijos: 1

Instrukcijos
 

  • Į dubenėlį įmuškite kiaušinius, įberkite druskos bei pipirų ir gerai išplakite.
    Kiaušinienės instrukcijos: 1 žingsnis.
  • Papildykite dubenėlį grūdėta varške ir viską išmaišykite.
    Kiaušinienės instrukcijos: 2 žingsnis.
  • Įkaitinkite keptuvę ant vidutinės ugnies, tolygiai padenkite aliejumi ir supilkite kiaušinių bei varškės mišinį.
    Kiaušinienės instrukcijos: 3 žingsnis.
  • Kai kiaušinienės kraštai pradeda kietėti, mentele ją stumkite į keptuvės vidurį, kol ji sutirštės. Kiaušinienė turėtų iškepti per maždaug 5 minutes.
    Kiaušinienės instrukcijos: 4 žingsnis.
  • Kiaušinienę su grūdėta varške pabarstykite laiškiniais česnakais (jei turite) ir patiekite vieną arba su norimais priedais.
    Kiaušinienės instrukcijos: 5 žingsnis.

Pastebėjimai

  • Neperkepkite! Kiaušinienė gali labai greitai iškepti ir akimirksniu išsausėti.
  • Atminkite, kad kol kiaušinienę su varške perkelsite į lėkštę ir pradėsite valgyti, įkaitusi ji dar keps pati. Dėl to ją geriau nuimti nuo ugnies prieš pat visiškai iškepant, kol ji dar yra minkšta ir šiek tiek drėgna.

Įranga

  • Virtuvinės svarstyklės - maisto produktai turi būti sveriami žali, prieš juos verdant, kepant ar kitaip termiškai apdorojant
  • Keptuvė

Maistingumas

Kiekis: 1 porcija (be priedų)Kalorijos: 285 kcalAngliavandeniai: 2 gBaltymai: 23 gRiebalai: 21 g
⭐ Patiko receptas? Būčiau labai dėkingas, jei paliktumėte atsiliepimą!