Sauj.laiškinių česnakų, smulkintų arba džiovintų(nebūtina)
Porcijos: 1
Neleiskite ekranui užtemti
Instrukcijos
Į dubenėlį įmuškite kiaušinius, įberkite druskos bei pipirų ir gerai išplakite.
Papildykite dubenėlį grūdėta varške ir viską išmaišykite.
Įkaitinkite keptuvę ant vidutinės ugnies, tolygiai padenkite aliejumi ir supilkite kiaušinių bei varškės mišinį.
Kai kiaušinienės kraštai pradeda kietėti, mentele ją stumkite į keptuvės vidurį, kol ji sutirštės. Kiaušinienė turėtų iškepti per maždaug 5 minutes.
Kiaušinienę su grūdėta varške pabarstykite laiškiniais česnakais (jei turite) ir patiekite vieną arba su norimais priedais.
Pastebėjimai
Neperkepkite! Kiaušinienė gali labai greitai iškepti ir akimirksniu išsausėti.
Atminkite, kad kol kiaušinienę su varške perkelsite į lėkštę ir pradėsite valgyti, įkaitusi ji dar keps pati. Dėl to ją geriau nuimti nuo ugnies prieš pat visiškai iškepant, kol ji dar yra minkšta ir šiek tiek drėgna.
Įranga
Virtuvinės svarstyklės - maisto produktai turi būti sveriami žali, prieš juos verdant, kepant ar kitaip termiškai apdorojant