Šie naminiai burgeriai su vištiena yra lengvai paruošiami, nekaloringi ir išties gardaus skonio, nesvarbu, kaip juos gaminsite – keptuvėje ar ant grilio.

Kodėl šis vištienos burgerių receptas?
Šis burgerio receptas – mano pasirinkimas Nr. 1, kai užsinoriu mėsainio arba laukiu svečių, bet nenoriu suvartoti daug kalorijų ir ilgai vargti gaminant virtuvėje ar grilinant.
Žemiau pateikiamas naminis burgeris su vištiena paruošiamas vos per 20 minučių ir turi tik 500 kalorijų, bet aš pats stebiuosi, koks gardus jis gaunasi!
Pasirodo, vištienos burgeriai namuose gali turėti mažai kalorijų ir būti kupini skonio. 😉
Skanaus!
– Agnius


Lengvi naminiai burgeriai su vištiena
Ingredientai
Vištienai:
- 400 g vištienos faršo
- 60 ml teriyaki padažo
- 50 g panko džiūvėsėlių
- ½ arb. š. česnako miltelių
- ½ arb. š. druskos
- 2 arb. š. alyvuogių aliejaus
Patiekimui:
- 4 vnt. mėsainių bandelių
- 120 ml mėsainių, majonezinio arba česnakinio padažo
- Salotų lapai
- Raudonojo svogūno griežinėliai
- Pomidoro griežinėliai
- Marinuotų agurkėlių puselės
Instrukcijos
- Į dubenį sudėkite vištienos faršą, teriyaki padažą, panko džiūvėsėlius, česnako miltelius bei druską ir rankomis gerai išmaišykite.

- Suformuokite vištienos paplotėlius.

- Keptuvę įkaitinkite ant vidutinės–aukštos ugnies, tolygiai padenkite aliejumi, įdėkite vištienos paplotėlius ir kepkite 3–5 minutes, kol apskrus. Tuomet apverskite ir kepkite dar 2–3 minutes, kol paplotėliai pilnai iškeps. Pakartokite procesą, jei vienu kartu netelpa visi paplotėliai.

- Vištienos paplotėliams iškepus, atidėkite juos į šalį, sumažinkite ugnį iki žemos–vidutinės, išvalykite keptuvę, jei joje liko pridegusių gabalėlių, ir trumpai paskrudinkite mėsainių bandeles.

- Ant abiejų mėsainių bandelių pusių užtepkite padažo.

- Ant apatinės bandelės uždėkite salotos lapą, vištienos paplotėlį, raudonojo svogūno bei pomidoro griežinėlius ir marinuotų agurkėlių puseles. Tą patį padarykite su likusiomis bandelėmis.

- Uždėkite kitą bandelę ant viršaus, vištienos burgerį gerai suspauskite ir patiekite vieną arba su norimais pagardais.

Pastebėjimai
- Be jokios abejonės, šiuos vištienos burgerius galite pagaminti ir su griliumi!
- Vištienos paplotėlių tešlą patogiausia maišyti rankomis. Jei tešla limpa prie rankų, jas šiek tiek sudrėkinkite.
- Ant apatinės mėsainių bandelės tepkite didesnį padažo kiekį, kad burgeris mažiau sudrėktų ir padažas nevarvėtų.
- Kepant vištienos paplotėlius patartina jų nespausti, jog neišbėgtų dalis mėsos sulčių. Todėl prieš kepimą suformuokite pakankamai plonus paplotėlius.
- Nepamirškite paskrudinti mėsainių bandelių. Tai suteiks burgeriams gardaus traškumo ir neleis permirkti.
Įranga
- Virtuvinės svarstyklės - Maisto produktai turi būti sveriami žali, prieš juos verdant, kepant ar kitaip termiškai apdorojant.
- Keptuvė










