Šie blynai su bananais iš tiesų yra sveiki, nes juose nėra rafinuotų miltų. Jie taip pat daug sotesni už paprastus blynus ir stebina savo skoniu!

Kodėl šis bananų blynų receptas?
Daugelio, net ir vadinamųjų sveikų blynų, receptų pagrindą sudaro rafinuoti miltai. Dar blogiau – miltiniai blynai visiškai nepasotina, todėl po valandos vėl varstome šaldytuvą.
Tad jei ieškote iš tikrųjų sveikuoliškų blynų, kurie būtų ne tik maistingi bei sotūs, bet kartu ir stebėtinai gardūs – šie bananų blynai be miltų jums tikrai patiks!
Negana to, bananiniai blynai dažniausiai patinka ir vaikams, kurie paprastai nemėgsta sveiko maisto.
Skanaus!
– Agnius


Sveiki blynai su bananais (be miltų)
Ingredientai
- 1 vnt. prinokusio banano vid.
- 80 g viso grūdo avižinių dribsnių
- 2 vnt. kiaušinio
- 80 g natūralaus graikiško jogurto (man labiausiai patinka „Graikiška Amfora“)
- 30 g 100 % glotnaus riešutų kremo
- 1 arb. š. kepimo miltelių
- ½ arb. š. cinamono
- 1 žiupsn. druskos
- 1–2 arb. š. kepimo aliejaus (rekomenduoju alyvuogių)
Instrukcijos
- Į trintuvo indą sudėkite bananą, avižinius dribsnius, kiaušinius, graikišką jogurtą, riešutų kremą, kepimo miltelius, cinamoną ir druską.
- Viską suplakite iki vientisos masės. Leiskite tešlai pastovėti kelias minutes, kad šiek tiek sutirštėtų.
- Keptuvę įkaitinkite ant vidutinės ugnies, tolygiai padenkite aliejumi ir supilkite dalį tešlos, formuodami blynelius.
- Kai ant blynelių su bananais pradeda atsirasti burbuliukai, o jų kraštai kietėti, juos apverskite ir pakepkite dar kelias minutes. Iškeptus blynus perkelkite į lėkštę ir kartokite procesą, kol sunaudosite visą tešlą. Jei reikia, keptuvę papildykite aliejumi.
- Bananų blynus patiekite su norimais pagardais. Šįkart supjausčiau dar banano ir apliejau klevų sirupu.
Pastebėjimai
- Neskubėkite kepti! Blynams su bananais reikia apie 5 minučių, kol viena partija visiškai iškeps.
- Jeigu pastebite, kad kita blynų partija paruduoja per greitai, sumažinkite ugnį. Aš pradedu kepti ant vidutinės–aukštos ugnies, o vėliau ją po kiekvienos partijos palaipsniui mažinu, jog bananų blynai nepridegtų.
- Jei norite, kad bananiniai blynai būtų dar mažiau kaloringi, iškepę vieną partiją, pakelkite keptuvę ir vėl tolygiai paskirstykite joje likusį aliejų, užuot pildami daugiau. Taip pat galite naudoti purškiamąjį aliejų, su kuriuo sunaudosite dar mažiau riebalų.
Įranga
- Virtuvinės svarstyklės - maisto produktai turi būti sveriami žali, prieš juos verdant, kepant ar kitaip termiškai apdorojant
- Trintuvas
- Keptuvė
Labai man patinka jūsų receptai. Tik norėjau pasitikslint. Blynų tešlos iš dviejų porcijų gavosi nemažai. Parašyta, kad vienoje porcijoje 308 kcal, bet ta viena porcija labai didelė🙈 Ar aš gerai galvojau, jei pasirinkau produktų 2x tai tai bus 2 porcijos ir 2 porcijuose bus 616 kcal? Ačiū, beje blynai labai skanūs😋
Sveiki, smagu, kad patinka receptai! Atsakant į jūsų klausimą – 1x yra dvi porcijos (jų kiekis nurodytas po ingredientais), tad 2x bus keturios porcijos, todėl ir atrodo tiek daug tešlos.
Dar net nebandžiau bet žinau, patiks! Ačiū!
Išbandžius praneškite, kaip sekėsi 😊
Pagal šį receptą iškepiau labai skanius blynelius. Paprastas gaminimas , neužimantis daug laiko .Ačiū
Liuks!
Ačiū už receptus!
Prašom!
Labai džiaugiuosi užsakius Jūsų receptus😊Dar nieko negaminau,bet susipažinau su visais išvardintais.Receptai tikrai nuostabiai aiškiai pateikti. Tikrai viską gaminusiu ir pasidalinsiu rezultatu.
Super. Lauksiu rezultatų!
Labai skanūs blynai, ačiū už receptą 😁
Džiugu, kad patiko!
Skanus blynai. Galvojau, kad jausis kepimo milteliai bet nesijaute. Padaryti nesunku, baisu buvo, kad suirs, bet viskas gavosi gerai. Net vyrui patiko 😀
Malonu girdėti, kad patiko net ir vyrui!