Grįžti
+ porcijos
Blynų su bananais receptas.

Sveiki blynai su bananais (be miltų)

Agnius
56 balsų
Šie blynai su bananais iš tiesų yra sveiki, nes juose nėra rafinuotų miltų. Jie taip pat daug sotesni už paprastus blynus ir stebina savo skoniu!
Pasiruošimas: 5 minutės
Gaminimas: 15 minutės
Iš viso: 20 minutės

Ingredientai
  

  • 1 vnt. prinokusio banano vid.
  • 80 g viso grūdo avižinių dribsnių
  • 2 vnt. kiaušinio
  • 80 g natūralaus graikiško jogurto (man labiausiai patinka „Graikiška Amfora“)
  • 30 g 100 % glotnaus riešutų kremo
  • 1 arb. š. kepimo miltelių
  • ½ arb. š. cinamono
  • 1 žiupsn. druskos
  • 1–2 arb. š. kepimo aliejaus (rekomenduoju alyvuogių)
Porcijos: 2

Instrukcijos
 

  • Į trintuvo indą sudėkite bananą, avižinius dribsnius, kiaušinius, graikišką jogurtą, riešutų kremą, kepimo miltelius, cinamoną ir druską.
    Blynų su bananais instrukcijos: 1 žingsnis.
  • Viską suplakite iki vientisos masės. Leiskite tešlai pastovėti kelias minutes, kad šiek tiek sutirštėtų.
    Blynų su bananais instrukcijos: 2 žingsnis.
  • Keptuvę įkaitinkite ant vidutinės ugnies, tolygiai padenkite aliejumi ir supilkite dalį tešlos, formuodami blynelius.
    Blynų su bananais instrukcijos: 3 žingsnis.
  • Kai ant blynelių su bananais pradeda atsirasti burbuliukai, o jų kraštai kietėti, juos apverskite ir pakepkite dar kelias minutes. Iškeptus blynus perkelkite į lėkštę ir kartokite procesą, kol sunaudosite visą tešlą. Jei reikia, keptuvę papildykite aliejumi.
    Blynų su bananais instrukcijos: 4 žingsnis.
  • Bananų blynus patiekite su norimais pagardais. Šįkart supjausčiau dar banano ir apliejau klevų sirupu.
    Blynų su bananais instrukcijos: 5 žingsnis.

Pastebėjimai

  • Neskubėkite kepti! Blynams su bananais reikia apie 5 minučių, kol viena partija visiškai iškeps.
  • Jeigu pastebite, kad kita blynų partija paruduoja per greitai, sumažinkite ugnį. Aš pradedu kepti ant vidutinės–aukštos ugnies, o vėliau ją po kiekvienos partijos palaipsniui mažinu, jog bananų blynai nepridegtų.
  • Jei norite, kad bananiniai blynai būtų dar mažiau kaloringi, iškepę vieną partiją, pakelkite keptuvę ir vėl tolygiai paskirstykite joje likusį aliejų, užuot pildami daugiau. Taip pat galite naudoti purškiamąjį aliejų, su kuriuo sunaudosite dar mažiau riebalų.

Įranga

  • Virtuvinės svarstyklės - maisto produktai turi būti sveriami žali, prieš juos verdant, kepant ar kitaip termiškai apdorojant
  • Trintuvas
  • Keptuvė

Maistingumas

Kiekis: 1 porcija (be pagardų)Kalorijos: 404 kcalAngliavandeniai: 41 gBaltymai: 19 gRiebalai: 18 g
⭐ Patiko receptas? Būčiau labai dėkingas, jei paliktumėte atsiliepimą!