80gnatūralaus graikiško jogurto(man labiausiai patinka „Graikiška Amfora“)
30g100 % glotnaus riešutų kremo
1arb. š.kepimo miltelių
½arb. š. cinamono
1žiupsn.druskos
1–2arb. š.kepimo aliejaus(rekomenduoju alyvuogių)
Porcijos: 2
Neleiskite ekranui užtemti
Instrukcijos
Į trintuvo indą sudėkite bananą, avižinius dribsnius, kiaušinius, graikišką jogurtą, riešutų kremą, kepimo miltelius, cinamoną ir druską.
Viską suplakite iki vientisos masės. Leiskite tešlai pastovėti kelias minutes, kad šiek tiek sutirštėtų.
Keptuvę įkaitinkite ant vidutinės ugnies, tolygiai padenkite aliejumi ir supilkite dalį tešlos, formuodami blynelius.
Kai ant blynelių su bananais pradeda atsirasti burbuliukai, o jų kraštai kietėti, juos apverskite ir pakepkite dar kelias minutes. Iškeptus blynus perkelkite į lėkštę ir kartokite procesą, kol sunaudosite visą tešlą. Jei reikia, keptuvę papildykite aliejumi.
Bananų blynus patiekite su norimais pagardais. Šįkart supjausčiau dar banano ir apliejau klevų sirupu.
Pastebėjimai
Neskubėkite kepti! Blynams su bananais reikia apie 5 minučių, kol viena partija visiškai iškeps.
Jeigu pastebite, kad kita blynų partija paruduoja per greitai, sumažinkite ugnį. Aš pradedu kepti ant vidutinės–aukštos ugnies, o vėliau ją po kiekvienos partijos palaipsniui mažinu, jog bananų blynai nepridegtų.
Jei norite, kad bananiniai blynai būtų dar mažiau kaloringi, iškepę vieną partiją, pakelkite keptuvę ir vėl tolygiai paskirstykite joje likusį aliejų, užuot pildami daugiau. Taip pat galite naudoti purškiamąjį aliejų, su kuriuo sunaudosite dar mažiau riebalų.
Įranga
Virtuvinės svarstyklės - maisto produktai turi būti sveriami žali, prieš juos verdant, kepant ar kitaip termiškai apdorojant