Pakelkite vištienos sriubą į kitą lygį! Sodrus, kreminis pagrindas ir purūs bulvių virtinukai sukurs prabangų skonį, kurį lengvai pasieksite vos per 30 minučių.

Kodėl šis vištienos sriubos receptas?
Esu didelis sočių sriubų ir troškinių mėgėjas, o ši sriuba su vištiena neabejotinai yra mano mėgstamiausia.
Maistinga sudėtis ir greitas paruošimas leidžia ja mėgautis ne tik savaitgalį, bet ir užimtą darbo dieną, o sodraus, kreminio pagrindo bei purių bulvių virtinukų sukuriamas prabangus skonis stebina svečius.
Be to, skirtingai nei tradicinė vištienos sultinio sriuba, ji paruošiama be salierų, kurių daugelis nemėgsta.
Skanaus!
– Agnius


Kreminė vištienos sriuba su bulvių virtinukais
Ingredientai
Vištienai:
- 500 g vištienos krūtinėlės, pjaustytos
- 1 arb. š. druskos
- ¼ arb. š. maltų pipirų
- 1 arb. š. itališkų žolelių
- 1 valg. š. kepimo aliejaus (rekomenduoju alyvuogių)
Sriubai:
- 200 g morkų, pjaustytų
- ½ vnt. svogūno, smulkinto vid.
- 1 valg. š. kepimo aliejaus
- 3 vnt. česnako skiltelių, trintų vid.
- 30 g kvietinių miltų
- 1000 ml vištienos sultinio
- 500 g bulvių virtinių (gnocchi)
- 500 g 10 % rieb. grietinėlės
- 1 sauj. špinatų, smulkintų
- ½ arb. š. džiovintų čiobrelių
- Žiupsn. druskos ir maltų pipirų
Instrukcijos
- Nušluostykite vištienos krūtinėles popieriniu rankšluosčiu, supjaustykite mažais kubeliais ir išmaišykite su druska, pipirais bei prieskoniais.

- Įkaitinkite keptuvę ant vidutinės–aukštos ugnies, tolygiai padenkite aliejumi, suberkite pjaustytą vištieną ir kepkite 5–7 minutes, kol nebeliks rožinės spalvos.

- Kol vištiena kepa, supjaustykite morkas ir susmulkinkite svogūną. Įkaitinkite didelį puodą ant vidutinės ugnies, tolygiai padenkite aliejumi, suberkite pjaustytas morkas bei smulkintą svogūną ir pakepinkite apie 5 minutes, kol suminkštės. Kol daržovės kepa, sutrinkite česnaką, įdėkite jį į puodą ir pakepkite dar minutę.

- Kai daržovės suminkštėja, supilkite kvietinius miltus ir išmaišykite. Leiskite miltams įkaisti, maždaug 2 minutes.

- Lėtai pilkite vištienos sultinį, nuolat maišydami, kad nesusidarytų miltų gumuliukų. Puodą papildykite kepta vištiena ir užvirinkite.

- Sudėkite bulvių virtinukus į verdantį vandenį ir virkite 2 minutes (arba kaip nurodyta pakuotės instrukcijose). Kol verda, susmulkinkite špinatus.

- Sumažinkite ugnį iki žemos–vidutinės, supilkite grietinėlę ir suberkite špinatus, džiovintus čiobrelius, druską bei pipirus. Išmaišykite ir pavirkite dar kelias minutes, kol špinatai suvys.

- Patiekite vištienos sriubą vieną arba su norimais priedais.

Pastebėjimai
- Neturite itališkų žolelių? Vietoje jų galite dėti džiovintą raudonėlį arba išvis jų nemaišyti su vištiena.
- Galite naudoti tiek skystą vištienos sultinį, tiek ištirpinti jo kubelį atskirame inde.
- Jeigu nevartojate pieno produktų, galite rinktis baristoms skirtą avižų pieną. Vištienos sriuba nebus tokia tiršta, bet vis tiek gausis labai skani.
- Jei norite, kad sriuba būtų dar kremiškesnė, galite naudoti 30–35 proc. riebumo grietinėlę, tačiau turėkite omenyje, jog ji bus kur kas kaloringesnė.
- Kuo ilgiau leisite sriubai virti paskutiniame žingsnyje, tuo tirštesnė ji taps, nes verdant bulvių virtinukai išskiria krakmolą.
- Norėdami pašildyti sriubą su vištiena puode, virinkite ją ant vidutinės ugnies, kol pašils.
Įranga
- Virtuvinės svarstyklės - maisto produktai turi būti sveriami žali, prieš juos verdant, kepant ar kitaip termiškai apdorojant
- Keptuvė
- Didelis puodas











