Pamirškite sausą vištieną! Ši tobulai traški ir sultinga vištienos krūtinėlė orkaitėje arba karšto oro gruzdintuvėje taps neatsiejama jūsų mitybos dalimi.

Kodėl šis vištienos krūtinėlės receptas?
Dažniausiai kepta vištienos krūtinėlė būna sausa, guminė ar tiesiog beskonė. Metas tai pakeisti!
Čia rasite mano mėgstamiausią vištienos filė orkaitėje receptą, kuris užtikrins, kad jos vidus gautųsi minkštas ir sultingas, o išorė – traškiai apskrudusi.
Be to, jei turite karšto oro gruzdintuvę, ją galėsite pagaminti dar greičiau. Ši kepta vištiena orkaitėje nuo pradžios iki pabaigos paruošiama vos per 20 minučių, o karšto oro gruzdintuvėje – per 15 ar dar trumpiau.
Skanaus!
– Agnius


Tobula vištienos krūtinėlė orkaitėje (arba karšto oro gruzdintuvėje)
Ingredientai
- 250 g vištienos krūtinėlės, be odos
- ½ arb. š. druskos
- 2 arb. š. kepimo aliejaus (rekomenduoju alyvuogių)
- 1 arb. š. maltos saldžiosios paprikos
- ½ arb. š. džiovintų raudonėlių
- ½ arb.š. česnako miltelių
- ½ arb. š. kukurūzų krakmolo
- ½ arb. š. rudojo cukraus
Instrukcijos
- Įkaitinkite orkaitę iki 220 °C arba karšto oro gruzdintuvę iki 200 °C (ji įkaista per maždaug 3 minutes).
- Kol orkaitė arba karšto oro gruzdintuvė kaista, nušluostykite vištienos krūtinėlę popieriniais rankšluosčiais, perpjaukite ją pusiau ir apiberkite druska.
- Sudėkite vištieną į dubenėlį ir gerai įtrinkite ją iš abiejų pusių aliejumi, prieskoniais, kukurūzų krakmolu ir ruduoju cukrumi.
- Jeigu kepate orkaitėje, perkelkite vištieną į kepimo skardą ir kepkite 15–18 minučių, apversdami krūtineles praėjus pusei kepimo laiko, kad jos iškeptų tolygiai.
- Jei kepate karšto oro gruzdintuvėje, perkelkite jas į kepimo krepšelį ir kepkite 10–12 minučių, apversdami praėjus pusei laiko.
- Prieš patiekdami leiskite vištienai kelias minutes pastovėti, kad sultys tolygiai pasiskirstytų mėsoje.
Pastebėjimai
- Neplaukite vištienos krūtinėlės, o nusausinkite ją popieriniais rankšluosčiais. Priešingai populiariam mitui, žalios mėsos plovimas gali perkelti bakterijas ant kriauklės ar virtuvės paviršių. Tuo tarpu vištienos kepimas iki 74 °C vidinės temperatūros sunaikins visas esamas kenksmingas bakterijas.
- Perpjaukite vištienos krūtinėlę pusiau! Jei krūtinėlės neperpjausite, dalis jos išdžius, kol storesnė pusė iškeps. Kiti ją sumuša mėsos muštuku, bet, mano nuomone, ji vis tiek gaunasi per stora, palyginti su perpjauta pusiau.
- Jeigu perpjovus kai kurios vietos vis tiek yra akivaizdžiai storesnės už kitas, aš jas suploju arba tam tikrą dalį perpjaunu dar pusiau, kad visa vištiena būtų vienodo storio.
- Nepagailėkite druskos. Druska smarkiai išryškina vištienos krūtinėlės skonį, tačiau daugelis jos užberia per mažai. 250 gramų vištienos rekomenduojama naudoti 2,5 gramo druskos (1/2 arbatinio šaukštelio). Nors dėl tikslumo galite ją matuoti, patogiausia tiesiog pilnai apiberti vieną jos pusę.
- Taip pat patarčiau nepraleisti rudojo cukraus, kuris suteikia tinkančio saldumo ir karamelizacijos. Nebijokite, saikingas cukraus vartojimas gali būti sveikos mitybos dalis, o vienai vištienos krūtinėlės porcijai pakanka vos vieno jo gramo (1/4 arbatinio šaukštelio).
- Kepdami vištieną karšto oro gruzdintuvėje, neperkraukite krepšelio, palikdami vietos oro cirkuliacijai. Įprastai į gruzdintuvę telpa viena vištienos krūtinėlė, perpjauta į dvi dalis.
- Kepant didesnį vištienos kiekį orkaitėje, kepimo laikas išlieka tas pats.
Įranga
- Virtuvinės svarstyklės - maisto produktai turi būti sveriami žali, prieš juos verdant, kepant ar kitaip termiškai apdorojant
- Orkaitė arba karšto oro gruzdintuvė
Gerb.Agniau,ačiū už vištos krūtinėlės iškepimo receptą,iškepiau ir labai puikiai,skaniai gavosi.Tik neturėįau kukurūzų kralmolo,tai naidojau bulvių.Ačiū už patarimus😀
Super!
Agniaus receptai man labai patinka.Jie tokie paprasti, neperkrauti sudėtingais ingredientais, visada gaunasi.Labai pamėgau jo chia pudingą dar sumuštinius su lašiša ir kt.,kurie tapo mano pusryčių dalimi.Vištienos krūtinėlę gaminsiu artimiausiu metu, bet jau žinau, kad viskas pavyks ir bus skanu:)Sėkmės!
Elvyra, ačiū už tokius gražius žodžius!