Skubate rytais, bet vis tiek norite sočių ir sveikų pusryčių? Vos per 5 minutes iš anksto paruošiamas chia pudingas su jogurtu ir avižomis – idealus sprendimas!

Kodėl šis chia pudingo receptas?
Chia sėklų pudingas – puikus sveikas desertas, tačiau jį suvalgius netrukus vėl išalkstame. Todėl pusryčiams geriau rinktis jogurtu ir avižomis papildytą variantą, kuris yra daug sotesnis.
Šis receptas, dar kitaip žinomas kaip „avižos per naktį“, nuo įprasto chia pudingo skiriasi tik keliais ingredientais.
Skanaus!
– Agnius


Chia pudingas sočiau
Ingredientai
Pagrindiniai:
- 40 g viso grūdo avižinių dribsnių
- 1 žiupsn. druskos
- 120 ml pieno
- 60 g natūralaus graikiško jogurto (rekomenduoju „Graikiška Amfora“)
- 15 g chia sėklų
- 1 arb. š. klevų sirupo arba skysto medaus
1 pagardų idėja:
- 10 g migdolų, smulkintų
- 75 g šviežių arba šaldytų aviečių
2 pagardų idėja:
- 10 g anakardžių, smulkintų
- 75 g šaldytų mangų
3 pagardų idėja:
- 10 g graikinių riešutų, smulkintų
- ½ vnt. obuolio, pjaustyto vid.
- 1 žiupsn. cinamono
4 pagardų idėja:
- 10 g 100 % riešutų kremo
- ½ vnt. banano, pjaustyto vid.
Instrukcijos
- Į sandarų indą sudėkite visus pagrindinius ingredientus.
- Viską gerai išmaišykite, kad ingredientai pasiskirstytų tolygiai, o chia sėklos nesuliptų indo apačioje ar šonuose. Indą uždenkite dangteliu ir palikite šaldytuve per naktį arba bent kelias valandas.
- Prieš valgydami chia pudingą, jį dar kartą išmaišykite ir patiekite su norimais pagardais.
Pastebėjimai
- Prieš valgydami nepamirškite chia sėklų pudingo dar kartą išmaišyti, nes avižos gali būti nusėdusios indo apačioje.
- Jeigu chia pudingas jums gavosi per tirštas, įpilkite daugiau pieno.
- Jei gardinate šaldytais vaisiais ar uogomis, įdėkite juos iš karto, prieš palikdami pudingą šaldytuve, kad šie suminkštėtų. Tuo tarpu šviežius vaisius ir riešutus dėkite vėliau, jog jie išliktų traškūs, nebent mėgstate minkštesnius arba nenorite jų vėliau pjaustyti.
Įranga
- Virtuvinės svarstyklės - maisto produktai turi būti sveriami žali, prieš juos verdant, kepant ar kitaip termiškai apdorojant
- Stiklainis ar kitas sandarus indas
Nors paruošimas labai greitas, reikia nedaug ingriendų, bet skonis labai netikėtas! Ir saldu, ir sūru, ir gaivu. Man patiko, receptą išsisaugojau ir tikrai dar gaminsiu! Dar vienas didelis pliusas: pasidarius iš vakaro, ryte galima ilgiau pamiegoti, nes pusryčius telieka išsiimti iš šaldytuvo ir skanauti😃
Smagu girdėti!