Geriausios traškios bulvių salotos

Photo of author

Publikavo Agnius

Šios traškios bulvių salotos yra mažiau kaloringos ir sotesnės, bet dėl savo paruošimo būdo – dar skanesnės!

Kodėl šis bulvių salotų receptas?

Tradicinės bulvių salotos su majonezu – gardus, tačiau itin kaloringas patiekalas. Be to, joms trūksta baltymų, todėl jos nėra sočios.

Laimei, tai lengvai pataisoma didžiąją dalį majonezo pakeitus graikišku jogurtu ir salotas papildžius karštai rūkyta paukštienos krūtinėle. O pakepus virtas bulves, salotos taps gerokai gardesnės.

Skanaus!
– Agnius

Bulvių salotų receptas.

Geriausios traškios bulvių salotos

Agnius
5 iš 1 balso
Šios traškios bulvių salotos yra mažiau kaloringos ir sotesnės, bet dėl savo paruošimo būdo – dar skanesnės!
Pasiruošimas: 5 minutės
Gaminimas: 45 minutės
Iš viso: 50 minutės

Ingredientai
  

Bulvėms:

  • 400 g nenuluptų bulvių
  • 2 arb. š. druskos
  • 1 valg. š. alyvuogių aliejaus

Salotoms:

  • 100 g agurko, pjaustyto
  • 4 juost. svogūnų laiškų, smulkintų vid.
  • 1 sauj. krapų, smulkintų
  • 100 g karštai rūkytos vištienos arba kalakutų krūtinėlės (man labiausiai patinka „Pikok“ iš LIDL)

Padažui:

  • 120 g natūralaus graikiško jogurto (rekomenduoju „Graikiška Amfora“)
  • 60 g majonezo
  • 10–15 g garstyčių Dijon arba aštrių
  • 1 vnt. česnako skiltelės, trintos vid.
  • 2 arb. š. citrinos sulčių
  • ¼ arb. š. druskos
  • 1 žiupsn. maltų pipirų
Porcijos: 2

Instrukcijos
 

  • Užvirinkite puodą su vandeniu, įberkite druskos, sudėkite bulves ir virkite 20–25 minutes, kol jos suminkštės (lengvai įsmigs šakutė).
    Bulvių salotų instrukcijos: 1 žingsnis.
  • Kol bulvės verda, smulkiai supjaustykite agurką, svogūnų laiškus, krapus ir karštai rūkytą paukštienos krūtinėlę.
    Bulvių salotų instrukcijos: 2 žingsnis.
  • Atskirame indelyje padažui sumaišykite graikišką jogurtą, majonezą, garstyčias, trintą česnaką, citrinos sultis, druską ir pipirus.
    Bulvių salotų instrukcijos: 3 žingsnis.
  • Bulvėms išvirus, jas nusausinkite ir įkaitinkite orkaitę iki 220 °C. Ištraukite kepimo skardą, patieskite ant jos kepimo popierių ir suberkite išvirtas bulves. Stiklinės dugnu sutrinkite kiekvieną bulvę, tuomet jas apšlakstykite alyvuogių aliejumi.
    Bulvių salotų instrukcijos: 4 žingsnis.
  • Skardą su sutrintomis bulvėmis perkelkite į orkaitę ir kepkite 20–25 minutes, kol apskrus ir taps traškios.
    Bulvių salotų instrukcijos: 5 žingsnis.
  • Baigus kepti bulves, jas kartu su salotomis bei padažu supilkite į dubenį ir gerai išmaišykite.
    Bulvių salotų instrukcijos: 6 žingsnis.

Pastebėjimai

  • Kad greičiau išvirtų, vidutines bulves perpjaukite pusiau, o dideles – į 3 ar 4 dalis.
  • Bulves galite kepti ir karšto oro gruzdintuvėje (200 °C temperatūroje 10–12 minučių). Jei visos bulvės netelpa į vieną kepimo krepšelį, iškepkite jas per kelis kartus.

Įranga

  • Virtuvinės svarstyklės - maisto produktai turi būti sveriami žali, prieš juos verdant, kepant ar kitaip termiškai apdorojant.
  • Puodas
  • Orkaitė arba karšto oro gruzdintuvė

Maistingumas

Kiekis: 1 porcijaKalorijos: 524 kcalAngliavandeniai: 36 gBaltymai: 21 gRiebalai: 33 g
⭐ Patiko receptas? Būčiau labai dėkingas, jei paliktumėte atsiliepimą!

Pasidalinkite įrašu su daugiau žmonių!

2 komentarai apie “Geriausios traškios bulvių salotos”

5 iš 1 balso

Parašykite komentarą

Recepto įvertinimas