Šios traškios bulvių salotos yra mažiau kaloringos ir sotesnės, bet dėl savo paruošimo būdo – dar skanesnės!

Kodėl šis bulvių salotų receptas?
Tradicinės bulvių salotos su majonezu – gardus, tačiau itin kaloringas patiekalas. Be to, joms trūksta baltymų, todėl jos nėra sočios.
Laimei, tai lengvai pataisoma didžiąją dalį majonezo pakeitus graikišku jogurtu ir salotas papildžius karštai rūkyta paukštienos krūtinėle. O pakepus virtas bulves, salotos taps gerokai gardesnės.
Skanaus!
– Agnius


Geriausios traškios bulvių salotos
Ingredientai
Bulvėms:
- 400 g nenuluptų bulvių
- 2 arb. š. druskos
- 1 valg. š. alyvuogių aliejaus
Salotoms:
- 100 g agurko, pjaustyto
- 4 juost. svogūnų laiškų, smulkintų vid.
- 1 sauj. krapų, smulkintų
- 100 g karštai rūkytos vištienos arba kalakutų krūtinėlės (man labiausiai patinka „Pikok“ iš LIDL)
Padažui:
- 120 g natūralaus graikiško jogurto (rekomenduoju „Graikiška Amfora“)
- 60 g majonezo
- 10–15 g garstyčių Dijon arba aštrių
- 1 vnt. česnako skiltelės, trintos vid.
- 2 arb. š. citrinos sulčių
- ¼ arb. š. druskos
- 1 žiupsn. maltų pipirų
Instrukcijos
- Užvirinkite puodą su vandeniu, įberkite druskos, sudėkite bulves ir virkite 20–25 minutes, kol jos suminkštės (lengvai įsmigs šakutė).
- Kol bulvės verda, smulkiai supjaustykite agurką, svogūnų laiškus, krapus ir karštai rūkytą paukštienos krūtinėlę.
- Atskirame indelyje padažui sumaišykite graikišką jogurtą, majonezą, garstyčias, trintą česnaką, citrinos sultis, druską ir pipirus.
- Bulvėms išvirus, jas nusausinkite ir įkaitinkite orkaitę iki 220 °C. Ištraukite kepimo skardą, patieskite ant jos kepimo popierių ir suberkite išvirtas bulves. Stiklinės dugnu sutrinkite kiekvieną bulvę, tuomet jas apšlakstykite alyvuogių aliejumi.
- Skardą su sutrintomis bulvėmis perkelkite į orkaitę ir kepkite 20–25 minutes, kol apskrus ir taps traškios.
- Baigus kepti bulves, jas kartu su salotomis bei padažu supilkite į dubenį ir gerai išmaišykite.
Pastebėjimai
- Kad greičiau išvirtų, vidutines bulves perpjaukite pusiau, o dideles – į 3 ar 4 dalis.
- Bulves galite kepti ir karšto oro gruzdintuvėje (200 °C temperatūroje 10–12 minučių). Jei visos bulvės netelpa į vieną kepimo krepšelį, iškepkite jas per kelis kartus.
Įranga
- Virtuvinės svarstyklės - maisto produktai turi būti sveriami žali, prieš juos verdant, kepant ar kitaip termiškai apdorojant.
- Puodas
- Orkaitė arba karšto oro gruzdintuvė
Receptas iš karto atsidarė!
Gaminsiu su naminiu majonezu.
Ačiū!
VIRGIS
Praneškite, kaip sekėsi.