Šis vištienos karis su kokosų pienu yra pagaminamas vos per 30 minučių, pasižymi sveika sudėtimi, o jo kremiškas padažas – tiesiog puikus!

Kodėl šis vištienos kario receptas?
Kai norisi atrasti naujų skonių, dažniausiai tenka susidurti su ta pačia problema: patiekalai iš užsienio virtuvių reikalauja ne tik daugybės ingredientų, bet ir ilgo gaminimo laiko.
Laimei, tailandietiška vištiena su kokosų pienu visai ne tokia: šią sveiką vakarienę pagaminsite viso labo per 30 minučių.
Be to, šis receptas paruošiamas be kario pastos ir kitų retai naudojamų ingredientų. Viskas, ko reikia – tai vištienos, kelių daržovių bei prieskonių, kokosų pieno ir klevų sirupo.
Skanaus!
– Agnius


Greitas vištienos karis su kokosų pienu
Ingredientai
- 250 g ryžių
- 500 g vištienos krūtinėlės arba šlaunelių mėsos
- 2 valg. š. kario prieskonių
- 2 arb. š. malto kumino
- 2 arb. š. maltų kalendrų
- 1 arb. š. druskos
- ¼ arb. š. maltų pipirų
- 1 vnt. svogūno, smulkinto vid.
- 1 vnt. raudonos saldžiosios paprikos, smulkintos vid.
- 2 valg. š. kepimo aliejaus (rekomenduoju alyvuogių)
- 2 vnt. česnako skiltelės, trintos vid.
- 2 arb. š. imbiero, tarkuoto
- 400 ml 17–19 % kokosų pieno
- 1 vnt. žaliosios citrinos, spaustos vid.
- 1 valg. š. klevų sirupo
Instrukcijos
- Virkite ryžius pasūdytame vandenyje pagal pakuotės arba ryžių virimo puodo nurodymus.
- Nušluostykite vištieną popieriniu rankšluosčiu ir supjaustykite mažais kubeliais.

- Perkelkite vištieną į dubenį ir išmaišykite su prieskoniais, druska bei pipirais.

- Smulkiai supjaustykite svogūną ir raudoną saldžiąją papriką. Įkaitinkite keptuvę ant vidutinės ugnies ir tolygiai padenkite aliejumi. Suberkite smulkintą svogūną bei raudoną papriką ir pakepinkite kelias minutes. Kol kepa, sutrinkite česnaką, sutarkuokite imbierą, sudėkite juos į keptuvę ir pakepkite dar minutę.

- Papildykite keptuvę vištiena ir kepkite ją 5–7 minutes, kol nebeliks rožinės spalvos ir ji apskrus.

- Iškepus vištienai, supilkite kokosų pieną, žaliosios citrinos sultis bei klevų sirupą ir troškinkite 5–10 minučių, retkarčiais pamaišydami.

- Patiekite vištienos karį su ryžiais.

Pastebėjimai
- Norėdami išgauti kremišką vištienos kario padažą, naudokite 17–19 proc. riebumo, o ne liesą, kokosų pieną.
- Kuo ilgiau troškinsite, tuo padažas labiau sutirštės.
- Patiekalą galite padaryti dar maistingesnį, papildydami jį ir kitomis daržovėmis, pavyzdžiui, morkomis, brokoliais ar cukinijomis.
- Vištiena su kokosų pienu ir kariu puikiai užsišaldo, o kitą dieną pašildyta būna ne ką mažiau skani!
Įranga
- Virtuvinės svarstyklės - maisto produktai turi būti sveriami žali, prieš juos verdant, kepant ar kitaip termiškai apdorojant
- Paprastas arba ryžių virimo puodas
- Keptuvė









