Grįžti
+ porcijos
Salotų su vištiena receptas.

Skaniausios salotos su vištiena (be salierų)

Agnius
53 balsų
Šios salotos su vištiena yra sveikesnės ir mažiau kaloringos, nes gaminamos su graikišku jogurtu. Jos taip pat paruošiamos be salierų, kurių daugelis nemėgsta.
Pasiruošimas: 15 minutės
Iš viso: 15 minutės

Ingredientai
  

Pagrindiniai:

  • 250 g vištienos krūtinėlės (receptas žemiau)
  • 125 g besėklių raudonųjų vynuogių, pjaustytų
  • 150 g Iceberg salotos, pjaustytos
  • ½ vnt. raudonojo svogūno, smulkinto vid.
  • 30 g migdolų, smulkintų
  • 2 sauj. laiškinių česnakų, smulkintų arba džiovintų
  • 1 žiupsn. druskos

Padažui:

  • 100 g natūralaus graikiško jogurto
  • 50 g majonezo
  • 5-10 g garstyčių
  • 1 arb. š. citrinos sulčių
  • ¼ arb. š. druskos
  • 1 žiupsn. maltų pipirų
Porcijos: 2

Instrukcijos
 

  • Galima naudoti iš anksto iškeptas vištienos krūtinėles arba jas paruošti gaminant salotas. Galite pasinaudoti mano mėgstamiausiu keptos vištienos krūtinėlės receptu, pagal kurį dažniausiai ruošiu vištieną šiam patiekalui.
  • Smulkiai supjaustykite raudonąsias vynuoges, iceberg salotą, raudonąjį svogūną, migdolus ir keptą vištieną.
    Salotų su vištiena instrukcijos: 1 žingsnis.
  • Atskirame indelyje padažui sumaišykite graikišką jogurtą, majonezą, garstyčias, citrinos sultis, druską ir pipirus.
    Salotų su vištiena instrukcijos: 2 žingsnis.
  • Supjaustytus ingredientus su padažu supilkite į dubenį, apibarstykite laiškiniais česnakais bei druska ir vištienos salotas labai gerai išmaišykite. Skanaus!
    Salotų su vištiena instrukcijos: 3 žingsnis.

Pastebėjimai

  • Daržoves gerai nusausinkite popieriniu rankšluosčiu arba salotų džiovykle, nes vanduo trukdys padažui įsigerti.
  • Ingredientus supjaustykite labai smulkiai, kad valgydami šakute vienu kartu galėtumėte visus juos paimti.
  • Jei salotos su vištiena gavosi per mažai sūrios, užberkite dar šiek tiek druskos.

Įranga

  • Virtuvinės svarstyklės - Visą maistą, išskyrus nedidelį skysčių kiekį, rekomenduoju sverti virtuvinėmis svarstyklėmis. Maisto produktai turi būti sveriami žali, prieš juos verdant, kepant ar kitaip termiškai apdorojant. Tirštiems produktams, pavyzdžiui, majonezui, geriausia pasitelkti atvirkštinio svėrimo metodą, kaip parodyta šiame vaizdo įraše.
  • Keptuvė, orkaitė arba karšto oro gruzdintuvė

Maistingumas

Kiekis: 1 porcijaKalorijos: 515 kcalAngliavandeniai: 17 gBaltymai: 38 gRiebalai: 33 g
⭐ Patiko receptas? Būčiau labai dėkingas, jei paliktumėte atsiliepimą!