Grįžti
+ porcijos
Bananinių keksiukų receptas.

Sveiki bananiniai keksiukai su šokolado gabaliukais

Agnius
5 iš 1 balso
Šie bananiniai keksiukai gaminami be miltų, cukraus ir sviesto, todėl yra sveiki bei sotūs. Tačiau nustebsite, kokie gardūs jie vis tiek išlieka!
Pasiruošimas: 5 minutės
Gaminimas: 25 minutės
Iš viso: 30 minutės

Ingredientai
  

  • 1 vnt. prinokusio banano vid.
  • 80 g viso grūdo avižinių dribsnių
  • 1 vnt. kiaušinio
  • 50 g skysto medaus
  • 30 g 100 % glotnaus riešutų kremo
  • 1 arb. š. kepimo miltelių
  • ½ arb. š. cinamono
  • 1 žiupsn. druskos
  • 20 g smulkinto juodojo šokolado + ant viršaus
Porcijos: 6 keks.

Instrukcijos
 

  • Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C, ištraukite kepimo skardą, paruoškite silikonines keksiukų formeles ir smulkiai supjaustykite šokoladą, jei naudojate plyteles.
  • Į trintuvo indą sudėkite visus ingredientus, išskyrus šokolado gabaliukus.
  • Viską suplakite iki vientisos masės. Į tešlą suberkite šokolado gabaliukus ir gerai išmaišykite.
  • Tešlą supilkite į silikonines formeles. Ant keksiukų viršaus papildomai paberkite šokolado gabaliukų.
  • Skardą su formelėmis perkelkite į iki 180 °C įkaitintą orkaitę ir kepkite 20–25 minutes, kol bananiniai keksiukai iškils bei apskrus.
  • Baigus kepti, leiskite bananiniams keksiukams 5–10 minučių atvėsti prieš juos ištraukiant iš formelių.

Įranga

  • Virtuvinės svarstyklės - maisto produktai turi būti sveriami žali, prieš juos verdant, kepant ar kitaip termiškai apdorojant.
  • Trintuvas
  • Orkaitė

Maistingumas

Kiekis: 1 keksiukasKalorijos: 158 kcalAngliavandeniai: 21 gBaltymai: 5 gRiebalai: 6 g
⭐ Patiko receptas? Būčiau labai dėkingas, jei paliktumėte atsiliepimą!