Avižinė košė – vienas sveikiausių pusryčių patiekalų, tačiau dažnai po jos greitai išalkstama. Įmaišius į košę varškės, ji taps daug sotesnė ir kremiškesnė!
Į puodą įberkite avižinių dribsnių ir druskos. Laikydamiesi 4:1 skysčio ir avižų santykio, įpilkite pieno bei vandens.
Užkaiskite ir avižinę košę virkite ant vidutinės–aukštos ugnies 6–8 minutes, vis pamaišydami mentele.
Baigus virti avižų košę, puodą nuimkite nuo ugnies, įdėkite grūdėtos varškės ir išmaišykite.
Košę perkelkite į dubenėlį, papildykite medumi arba klevų sirupu ir viską dar kartą gerai išmaišykite.
Avižinių dribsnių košę patiekite su norimais pagardais. Šįkart ją pagardinau riešutų kremu ir pjaustytu bananu.
Pastebėjimai
Varškę dėkite baigus virti avižinę košę, o ne prieš pradedant, kitaip pasikeis jos tekstūra ir ji nebetiks prie avižų.
Jeigu mėgstate skystesnę avižų košę, ją virkite apie 6 minutes, o jei tirštesnę – apie 8 minutes.
Verdant košę, nepamirškite nuolat maišyti, kad avižos nepriliptų prie puodo dugno.
Kol verda avižinių dribsnių košė, pasiruoškite pagardus, jog sutaupytumėte laiko.
Avižinę košę galite paruošti ir mikrobangų krosnelėje, tačiau jos tekstūra gali šiek tiek nukentėti. Norėdami ją išvirti mikrobangų krosnelėje, naudokite didesnį dubenėlį (kaitinant avižos išsipučia) ir šildykite jas aukštoje arba vidutinėje temperatūroje 2–3 minutes. Jei košė vis dar per skysta, dar 30 sekundžių pašildykite ją, kad sutirštėtų. Baigus šildyti, į dubenėlį įdėkite cinamono, varškės bei natūralaus saldiklio ir viską gerai išmaišykite.
Įranga
Virtuvinės svarstyklės - maisto produktai turi būti sveriami žali, prieš juos verdant, kepant ar kitaip termiškai apdorojant