Į dubenį suberkite miltus, kepimo miltelius, cinamoną ir gerai išmaišykite.
Į atskirą indą supilkite varškę, kiaušinius, klevų sirupą ir trintuvu suplakite iki vientisos masės.
Suplaktą mišinį sumaišykite su likusia tešla. Palikite bent 5 minutes pastovėti, kad blynai gautųsi puresnės tekstūros.
Keptuvę įkaitinkite ant vidutinės ugnies, tolygiai padenkite aliejumi ir supilkite dalį tešlos, formuodami blynelius.
Kai ant blynų pradeda atsirasti burbuliukai, o jų kraštai kietėti, juos apverskite ir pakepkite dar 1–2 minutes. Iškeptus blynus perkelkite į lėkštę ir kartokite procesą, kol sunaudosite visą tešlą. Jei reikia, keptuvę papildykite aliejumi.
Varškės blynus patiekite su norimais pagardais.
Pastebėjimai
Suplaktą mišinį maišydami su likusia tešla, nepermaišykite – sumaišykite tik tiek, kad ingredientai susijungtų, kitaip ji gali per daug sukietėti.
Nepamirškite palikti tešlos pastovėti bent 5 minutes – tai leis kepimo milteliams pradėti veikti ir blynams su varške iškepti minkštiems bei puriems.
Blynams formuoti naudokite nedaug tešlos, nes kepdama ji gerokai išsiplės.
Neskubėkite kepti! Blyneliams su varške reikia apie 5 minučių, kol jų viena partija visiškai iškeps.
Jei pastebite, kad kita varškės blynų partija paruduoja per greitai, sumažinkite ugnį. Aš paprastai pradedu nuo vidutinės ugnies, o vėliau ją po kiekvienos partijos palaipsniui mažinu, kad blynai nepridegtų.
Įranga
Virtuvinės svarstyklės - Visą maistą, išskyrus nedidelį skysčių kiekį, rekomenduoju sverti virtuvinėmis svarstyklėmis. Maisto produktai turi būti sveriami žali, prieš juos verdant, kepant ar kitaip termiškai apdorojant. Tirštiems produktams, pavyzdžiui, riešutų kremui, geriausia pasitelkti atvirkštinio svėrimo metodą, kaip parodyta šiame vaizdo įraše.