Grįžti
+ porcijos
Blynų su varške receptas.

Skaniausi blynai su varške

Agnius
52 balsų
Šie blynai su varške yra neprilygstamai minkšti, purūs ir gardūs. Be to, viena jų porcija turi daugiau nei 20 gramų baltymų!
Pasiruošimas: 10 minutės
Gaminimas: 15 minutės
Iš viso: 25 minutės

Ingredientai
  

  • 60 g kvietinių miltų
  • 1 arb. š. kepimo miltelių
  • ½ arb. š. cinamono
  • 200 g grūdėtos varškės
  • 2 vnt. kiaušinio M
  • 1 valg. š. klevų sirupo
  • 1 arb. š. alyvuogių aliejaus
Porcijos: 2

Instrukcijos
 

  • Į dubenį suberkite miltus, kepimo miltelius, cinamoną ir gerai išmaišykite.
    Blynų su varške instrukcijos: 1 žingsnis.
  • Į atskirą indą supilkite varškę, kiaušinius, klevų sirupą ir trintuvu suplakite iki vientisos masės.
    Blynų su varške instrukcijos: 2 žingsnis.
  • Suplaktą mišinį sumaišykite su likusia tešla. Palikite bent 5 minutes pastovėti, kad blynai gautųsi puresnės tekstūros.
    Blynų su varške instrukcijos: 3 žingsnis.
  • Keptuvę įkaitinkite ant vidutinės ugnies, tolygiai padenkite aliejumi ir supilkite dalį tešlos, formuodami blynelius.
    Blynų su varške instrukcijos: 4 žingsnis.
  • Kai ant blynų pradeda atsirasti burbuliukai, o jų kraštai kietėti, juos apverskite ir pakepkite dar 1–2 minutes. Iškeptus blynus perkelkite į lėkštę ir kartokite procesą, kol sunaudosite visą tešlą. Jei reikia, keptuvę papildykite aliejumi.
    Blynų su varške instrukcijos: 5 žingsnis.
  • Varškės blynus patiekite su norimais pagardais.
    Blynų su varške instrukcijos: 6 žingsnis.

Pastebėjimai

  • Suplaktą mišinį maišydami su likusia tešla, nepermaišykite – sumaišykite tik tiek, kad ingredientai susijungtų, kitaip ji gali per daug sukietėti.
  • Nepamirškite palikti tešlos pastovėti bent 5 minutes – tai leis kepimo milteliams pradėti veikti ir blynams su varške iškepti minkštiems bei puriems.
  • Blynams formuoti naudokite nedaug tešlos, nes kepdama ji gerokai išsiplės.
  • Neskubėkite kepti! Blyneliams su varške reikia apie 5 minučių, kol jų viena partija visiškai iškeps.
  • Jei pastebite, kad kita varškės blynų partija paruduoja per greitai, sumažinkite ugnį. Aš paprastai pradedu nuo vidutinės ugnies, o vėliau ją po kiekvienos partijos palaipsniui mažinu, kad blynai nepridegtų.

Įranga

  • Virtuvinės svarstyklės - Visą maistą, išskyrus nedidelį skysčių kiekį, rekomenduoju sverti virtuvinėmis svarstyklėmis. Maisto produktai turi būti sveriami žali, prieš juos verdant, kepant ar kitaip termiškai apdorojant. Tirštiems produktams, pavyzdžiui, riešutų kremui, geriausia pasitelkti atvirkštinio svėrimo metodą, kaip parodyta šiame vaizdo įraše.
  • Trintuvas
  • Keptuvė (nelimpančia danga)

Maistingumas

Kiekis: 1 porcija (be priedų)Kalorijos: 323 kcalAngliavandeniai: 29 gBaltymai: 21 gRiebalai: 14 g
⭐ Patiko receptas? Būčiau labai dėkingas, jei paliktumėte atsiliepimą!