Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C temperatūros. Ištraukite kepimo skardą ir išklokite ją kepimo popieriumi arba folija.
Kol orkaitė kaista, į dubenį sudėkite paukštienos faršą, kiaušinį, panko džiūvėsėlius, tarkuotą kietąjį sūrį, alyvuogių aliejų, česnako miltelius, druską ir pipirus. Viską gerai išmaišykite.
Ant kepimo skardos rankomis suformuokite mėsos kukulius (po maždaug 25 gramus kiekvieną), kol sunaudosite visą faršo tešlą (gausite apie 20 kukulių).
Perkelkite skardą į orkaitę ir kepkite apie 20 minučių, kol kukuliai visiškai sutvirtės ir apskrus.
Įkaitinkite keptuvę ant vidutinės ugnies, supilkite pomidorų padažą ir pakepinkite jį apie 5 minutes. Jeigu dalį kukulių valgysite vėliau, atitinkamai sumažinkite padažo kiekį.
Į keptuvę suberkite mėsos kukulius, kuriuos iškart valgysite, ir trumpai apkepkite juos su pomidorų padažu.
Mėsos kukulius pomidorų padaže patiekite su norimais priedais ir apibarstykite tarkuotu kietuoju sūriu.
Pastebėjimai
Faršo tešlą lengviausia maišyti rankomis, o ne šaukštu.
Jeigu formuojant mėsos kukulius tešla labai limpa prie rankų, jas sudrėkinkite.
Norėdami suformuoti tikslų mėsos kukulių kiekį, padėkite dubenį su faršo tešla ant virtuvinių svarstyklių, jas nunulinkite ir formuokite 25 gramų kukulius.
Vieną porciją (maždaug 5 kukuliai) apkepkite su 100 gramų pomidorų padažo, dvi porcijas (maždaug 10 kukulių) – su 200 gramų ir t. t.
Įranga
Virtuvinės svarstyklės - Visą maistą, išskyrus nedidelį skysčių kiekį, rekomenduoju sverti virtuvinėmis svarstyklėmis. Maisto produktai turi būti sveriami žali, prieš juos verdant, kepant ar kitaip termiškai apdorojant. Tirštiems produktams, pavyzdžiui, majonezui, geriausia pasitelkti atvirkštinio svėrimo metodą, kaip parodyta šiame vaizdo įraše.