Grįžti
+ porcijos
Sumuštinių su avokadu receptas.

Maistingi sumuštiniai su avokadu per 10 minučių

Agnius
5 iš 1 balso
Šie sumuštiniai su avokadu – tikras išsigelbėjimas, kai norisi sveikų ir sočių pietų, bet laiko gaminti nėra. Vos per 10 minučių paruošite maistingumo bombą!
Pasiruošimas: 10 minutės
Gaminimas: 0 minutės
Iš viso: 10 minutės

Ingredientai
  

  • 4 riek. duonos (mano mėgstamiausia – „Agotos“ viso grūdo su sėklomis)
  • 1 vnt. avokado, trinto vid.
  • 2 šlak. citrinos, spaustos
  • 2 žiupsn. druskos
  • 30 g majonezo
  • 30 g čederio sūrio, pjaustyto (man labiausiai patinka „Well done“ raudonasis riekelėmis)
  • 100 g karštai rūkytos vištienos arba kalakutienos krūtinėlės, pjaustytos (dažniausiai renkuosi „Pikok“ iš LIDL)
  • Salotų lapai (aš naudoju Iceberg)
  • Pomidoro, agurko, marinuotų agurkėlių arba ridikėlių griežinėliai
Porcijos: 2 sumušt.

Instrukcijos
 

  • Jeigu naudojate duoną skrudinimui, paskrudinkite riekeles skrudintuve arba keptuvėje.
  • Į dubenėlį įdėkite avokadą, išspauskite citrinos sulčių ir sutrinkite.
    Sumuštinių su avokadu instrukcijos: 1 žingsnis.
  • Vieną duonos riekelę aptepkite trintu avokadu ir apibarstykite druska, kitą – majonezu. Tą patį padarykite su likusiomis riekelėmis.
    Sumuštinių su avokadu instrukcijos: 2 žingsnis.
  • Ant riekelės su avokadu uždėkite pjaustyto sūrio ir karštai rūkytos paukštienos krūtinėlės.
    Sumuštinių su avokadu instrukcijos: 3 žingsnis.
  • Papildykite salotų lapais ir pomidoro, agurko, marinuotų agurkėlių arba ridikėlių griežinėliais.
    Sumuštinių su avokadu instrukcijos: 4 žingsnis.
  • Uždėkite kitą duonos riekelę ant viršaus ir sumuštinį su avokadu gerai suspauskite. Skanaus!
    Sumuštinių su avokadu instrukcijos: 5 žingsnis.

Pastebėjimai

  • Nors šie sumuštiniai su avokadu gali būti ruošiami su bet kokia duona, riekelės turėtų būti ne per mažos, kad tilptų visi ingredientai.
  • Jeigu skrudintą sumuštinį ketinate laikyti šaldytuve, jis neišvengiamai suminkštės dėl drėgmės. Tačiau net ir suminkštėjęs avokado sumuštinis išlieka gardus! Be to, jei turite galimybę, galite jį trumpai pakepinti orkaitėje ar keptuvėje – tai padės atkurti duonos traškumą.
  • Taip pat, laikomas šaldytuve, avokadas pamažu ruduoja. Citrinų sultys gali šiek tiek sulėtinti šį procesą, bet visiškai jo sustabdyti neįmanoma. Laimei, parudavęs avokadas yra visiškai saugus valgyti.

Įranga

  • Virtuvinės svarstyklės - maisto produktai turi būti sveriami žali, prieš juos verdant, kepant ar kitaip termiškai apdorojant
  • Skrudintuvas arba keptuvė - jei naudojate duoną skrudinimui

Maistingumas

Kiekis: 1 sumuštinis (su „Agotos“ duona)Kalorijos: 470 kcalAngliavandeniai: 25 gBaltymai: 23 gRiebalai: 31 g
⭐ Patiko receptas? Būčiau labai dėkingas, jei paliktumėte atsiliepimą!