½vnt.stiklainio arba skardinės konservuotų avinžirnių
100gagurko, pjaustyto
¼vnt.raudonojo svogūno, smulkintovid.
30ggliaudytų kepintų ir sūdytų pistacijų (arba kitų skrudintų riešutų), smulkintų
50gfetos (arba ožkų) sūrio, trupinto
1sauj.petražolių, smulkintų
1sauj.mėtų, smulkintų
½vnt.citrinos, spaustosvid.
25gypač gryno alyvuogių aliejaus
1arb. š.medaus
1žiupsn.druskos ir maltų pipirų
Porcijos: 2
Neleiskite ekranui užtemti
Instrukcijos
Perplaukite bolivinę balandą vandeniu. Suberkite ją į prikaistuvį arba mažą puodą ir, laikydamiesi 2:1 skysčio ir kruopų santykio, įpilkite vandens. Užkaiskite ir virkite ant mažos ugnies 15–20 minučių, kol ji išbrinks ir sugers visą vandenį. Išvirus, nuimkite nuo ugnies, išpurenkite šakute ir leiskite atvėsti apie 5 minutes.
Kol bolivinė balanda verda, paruoškite kitus ingredientus. Išvirus ir jai atvėsus, sudėkite visus ingredientus į dubenį ir gerai išmaišykite.
Bolivinės balandos salotas patiekite iš karto arba palikite šaldytuve. Man šaltos salotos dar skanesnės!
Pastebėjimai
Man labiausiai patinka šios salotos su bolivine balanda, tačiau jos puikiai gaunasi ir su bulguru (ne veltui jis naudojamas originaliame recepte) ar net kuskusu.
Pigiausia pirkti kepintas bei sūdytas pistacijas su lukštu ir jas pačiam išgliaudyti. Taip pat vietoje jų galite naudoti kitus skrudintus riešutus, pavyzdžiui, migdolus ar anakardžius.
Įranga
Virtuvinės svarstyklės - maisto produktai turi būti sveriami žali, prieš juos verdant, kepant ar kitaip termiškai apdorojant