Grįžti
+ porcijos
Salotų su bolivine balanda receptas.

Garsiosios J. Aniston salotos su bolivine balanda

Agnius
5 iš 1 balso
Šios internetą pakerėjusios Jennifer Aniston salotos su bolivine balanda ir feta – ne tik nepaprastai gardžios, bet ir itin maistingos!
Pasiruošimas: 10 minutės
Gaminimas: 20 minutės
Iš viso: 30 minutės

Ingredientai
  

  • 100 g bolivinės balandos (arba bulguro ar kuskuso)
  • 200 ml vandens
  • ½ vnt. stiklainio arba skardinės konservuotų avinžirnių
  • 100 g agurko, pjaustyto
  • ¼ vnt. raudonojo svogūno, smulkinto vid.
  • 30 g gliaudytų kepintų ir sūdytų pistacijų (arba kitų skrudintų riešutų), smulkintų
  • 50 g fetos (arba ožkų) sūrio, trupinto
  • 1 sauj. petražolių, smulkintų
  • 1 sauj. mėtų, smulkintų
  • ½ vnt. citrinos, spaustos vid.
  • 25 g ypač gryno alyvuogių aliejaus
  • 1 arb. š. medaus
  • 1 žiupsn. druskos ir maltų pipirų
Porcijos: 2

Instrukcijos
 

  • Perplaukite bolivinę balandą vandeniu. Suberkite ją į prikaistuvį arba mažą puodą ir, laikydamiesi 2:1 skysčio ir kruopų santykio, įpilkite vandens. Užkaiskite ir virkite ant mažos ugnies 15–20 minučių, kol ji išbrinks ir sugers visą vandenį. Išvirus, nuimkite nuo ugnies, išpurenkite šakute ir leiskite atvėsti apie 5 minutes.
    Salotų su bolivine balanda instrukcijos: 1 žingsnis.
  • Kol bolivinė balanda verda, paruoškite kitus ingredientus. Išvirus ir jai atvėsus, sudėkite visus ingredientus į dubenį ir gerai išmaišykite.
    Salotų su bolivine balanda instrukcijos: 2 žingsnis.
  • Bolivinės balandos salotas patiekite iš karto arba palikite šaldytuve. Man šaltos salotos dar skanesnės!
    Salotų su bolivine balanda instrukcijos: 3 žingsnis.

Pastebėjimai

  • Man labiausiai patinka šios salotos su bolivine balanda, tačiau jos puikiai gaunasi ir su bulguru (ne veltui jis naudojamas originaliame recepte) ar net kuskusu.
  • Pigiausia pirkti kepintas bei sūdytas pistacijas su lukštu ir jas pačiam išgliaudyti. Taip pat vietoje jų galite naudoti kitus skrudintus riešutus, pavyzdžiui, migdolus ar anakardžius.

Įranga

  • Virtuvinės svarstyklės - maisto produktai turi būti sveriami žali, prieš juos verdant, kepant ar kitaip termiškai apdorojant
  • Prikaistuvis arba mažas puodas

Maistingumas

Kiekis: 1 porcijaKalorijos: 523 kcalAngliavandeniai: 48 gBaltymai: 18 gRiebalai: 29 g
⭐ Patiko receptas? Būčiau labai dėkingas, jei paliktumėte atsiliepimą!