Šie sumuštiniai su lašiša ir avokadu yra nepaprastai gardūs, nes vietoje įprastos duonos naudojami tobulai tinkantys beigeliai.

Kodėl šie sumuštiniai su lašiša?
Tai – vienas mano mėgstamiausių receptų dėl savo universalumo. Nėra laiko gaminti sočias salotas ar sveiką vakarienę? 10 minučių ir maistingi lašišos sumuštiniai jau ant stalo. Atvyksta svečiai ir reikia greito, bet skanaus užkandžio? Vieno kąsnio sumuštiniai su lašiša gelbsti situaciją!
Nesijaudinkite dėl naudojamos šaltai rūkytos lašišos. Ji, kaip ir įprasta, pasižymi dideliu kiekiu Omega-3 riebalų rūgščių, baltymų, vitamino B12 ir seleno, o normalų kraujospūdį turintiems asmenims ją vartoti yra visiškai sveika.
Be to, šis receptas papildomas daržovėmis ir avokadu, todėl yra sveikesnis pasirinkimas nei įprasti sumuštiniai su lašiša ir Philadelphia sūriu. Na, o jei ruošiami ne sumuštinukai su lašiša, vietoje įprastos duonos naudojami beigeliai, kurie dera tiesiog tobulai.
Skanaus!
– Agnius


Gardūs sumuštiniai su lašiša ir avokadu
Ingredientai
- 2 vnt. beigelių (man labiausiai patinka „Biržų duonos“ sumuštinių bandelės su sezamais „Šmeigeliai“)
- 60 g tepamojo sūrio
- 2 sauj. krapų, smulkintų arba džiovintų
- Agurko griežinėliai
- Raudonojo svogūno griežinėliai
- 2 žiupsn. druskos ir maltų pipirų
- 100 g šaltai rūkytos lašišos filė
- ½ vnt. avokado, pjaustyto vid.
Instrukcijos
- Abi beigelio puses aptepkite tepamuoju sūriu ir apatinę pabarstykite krapais. Tą patį padarykite su likusiais beigeliais.

- Ant apatinės beigelio pusės su krapais uždėkite agurko bei raudonojo svogūno griežinėlių ir apibarstykite druska bei pipirais.

- Papildykite šaltai rūkyta lašišos file ir pjaustytu avokadu.

- Uždėkite viršutinę beigelio pusę ant viršaus ir sumuštinį su lašiša gerai suspauskite. Skanaus!

Pastebėjimai
Įranga
- Virtuvinės svarstyklės - maisto produktai turi būti sveriami žali, prieš juos verdant, kepant ar kitaip termiškai apdorojant








Labai patiko šis sumuštinis visai mano šeimai. Jau laukiu, kada vėl valgysime 🙂
Super!