Spausdinti

Sveiki makaronai su pesto

Makaronai su pesto (mažas paveikslėlis).

5 žvaigždutės 4 žvaigždutės 3 žvaigždutės 2 žvaigždutės 1 žvaigždutė

52 atsiliepimų

Šie sveiki makaronai su pesto padažu nepaliks abejingų. Nuostabus skonis, sveika sudėtis ir lengvas paruošimas – pesto makaronai leis kiekvienam pasijusti savo namuose kaip restorane!

Ingredientai

Skalė
  • 125 g makaronų.
  • 2 valg. š. (30 g) pesto padažo.
  • 15 g sūrio.
  • 1/2 (150 g) brokolio.
  • 250 g vištienos filė.
  • Vištienos prieskoniai.
  • 3 arb. š. (15 g) alyvuogių aliejaus

Gaminimo eiga

Iš anksto įjunkite orkaitę, pasirenkant iš viršaus ir apačios režimą, ir palikite ją kaitintis iki 200°C temperatūros. Kol orkaitė kaitinasi, atlikite 1–2 žingsnius.

1. 1–2 didesnes vištienos krūtinėles (250 gramų) perpjaukite pusiau skersai.

Kaip iškepti vištieną (1 žingsnis).

2. Vištienos krūtinėles įdėkite į dubenėlį, apliekite dvejais arbatiniais šaukšteliais (10 gramų) alyvuogių (arba kito turimo aliejaus) ir apiberkite vištienos prieskoniais. Gerai jas išvoliokite, kad kiekviena krūtinėlės pusė būtų pilnai apgaubta aliejumi bei prieskoniais.

 Kaip iškepti vištieną (2 žingsnis).

3. Vištienos krūtinėles perkelkite ant kepimo popieriumi arba folija dengtos skardos, apibarstykite druska ir kepkite apie 20 minučių iki 200°C temperatūroje įkaitintoje orkaitėje, kol vištiena bus gerai apskrudusi bei iškepusi viduje (įsmeigus šakutę, turėtų tekėti skaidrios, baltos, o ne rožinės sultys arba jos vidinė temperatūra pasiekti 75°C).

Kaip iškepti vištieną (3 žingsnis).

4. Kol vištiena kepa, užvirkite 125 gramus makaronų pagal nurodymus ant pakuotės.

5. Makaronams verdant, supjaustykite pusę brokolio (150 gramų) į smulkesnes dalis.

6. Likus 2 minutėms iki makaronų išvirimo, į puodą įdėkite pusę supjaustyto brokolio, kad jis šiek tiek pavirtų. Išvirus makaronams (ir pavirus brokoliui), nukoškite vandenį ir juos atsidėkite.

7. Kol makaronai baigia virti, sutarkuokite 15 gramų sūrio.

8. Kai vištiena iškepa ir pastovi bent 5 minutes, ją supjaustykite mažais gabaliukais.

Kaip supjaustyti vištieną.

 

9. Apipurškite keptuvę alyvuogių aliejumi (arba įpilkite vieną šaukštelį alyvuogių ar kito turimo aliejaus) ir įkaitinkite ant vidutinės ugnies. Įkaitus, suberkite makaronus, brokolį bei vištieną.

10. Kepdami, pridėkite du valgomuosius šaukštus (30 gramų) pesto padažo bei sutarkuotą sūrį ir viską gerai išmaišykite. Pakepus apie 5 minutes ir padažui bei sūriui pilnai įsisavinus, nuimkite patiekalą nuo ugnies.

11. Makaronus su pesto patiekite dviem žmonėms arba pasilikite antrą (arba abiejas) porcijas kitai dienai.

Makaronų su pesto padažu receptas.

Pastebėjimai

  • Kai vištienos krūtinėlės yra per storos, jos ilgiau kepa ir gaunasi sausesnės. Dėl šios priežasties kiti mėgsta sumušti jas mėsos muštuku, tačiau tuomet vištienos filė neiškepa taip tolygiai, kaip kai ji yra supjaustoma į smulkesnes puses. Tiesa, nesupjaustykite vištienos per plonai (ne daugiau nei per pusę), kad vėliau jos neperkeptumėte.
  • Iškepus, vištieną bent 5 minutėms palikite pastovėti, kad neišbėgtų jos sultys ir ji neišsausėtų.
  • Jeigu norite sutaupyti šiek tiek laiko, vištieną galite išsikepti ir keptuvėje (kepant apie 8 minutes ant vidutinės ugnies ir po pirmų kelių minučių ją apverčiant).
  • Norėdami tinkamai supjaustyti brokolį, nenutrumpinkite viršūnėlių stiebelių. Brokolio viršūnėles pjaukite ties ten, kur jos susitinka su pagrindiniu kotu. Taip pat, smulkindami atpjautas viršūnėles, įpjaukite tik jų stiebelius ir pirštais jas gražiai perlauškite pusiau.

Energinė vertė