Spausdinti

Sočioji kiaušinienė

Kiaušinienė (mažas paveikslėlis).

5 žvaigždutės 4 žvaigždutės 3 žvaigždutės 2 žvaigždutės 1 žvaigždutė

51 atsiliepimo

Pakelkite kiaušinienę į kitą lygį, suteikdami jai dvigubai daugiau baltymų ir tobulą purumą. Šiai plaktai kiaušinienei reikės tik 3 ingredientų ir 5 minučių paruošimui, kad ilgai jaustumėtės sotūs!

Ingredientai

Skalė

Pagrindiniai:

  • 3 M kiaušiniai.
  • 60 gramų 9% varškės.
  • 3 sek. purškiamo alyvuogių aliejaus.

Pagardai:

  • Saujelė laiškinių česnakų.
  • 2 riekelės viso grūdo skrudinimo duonos.

Gaminimo eiga

1. Į dubenėlį įmuškite tris kiaušinius ir įberkite žiupsnelį druskos bei pipirų. Kiaušinius gerai išplakite.

Kiaušinienės gaminimo eiga (1 žingsnis).

2. Dubenėlį papildykite 60 gramų pusriebės varškės ir viską vėl gerai išmaišykite.

Kiaušinienės gaminimo eiga (2 žingsnis).

3. Įkaitinkite keptuvę ant vidutinės ugnies, ją apipurškite alyvuogių aliejumi (arba pridėkite vieną arbatinį šaukštelį kito turimo aliejaus arba sviesto) ir atsargiai supilkite kiaušinių bei varškės mišinį į keptuvę.

Kiaušinienės gaminimo eiga (3 žingsnis).

4. Kai kiaušinienės kraštai pradės tirštėti, naudojant mentelę pamaišykite ją, kol ji visiškai sutirštės ir nebebus skysta. Tai turėtų užtrukti apie 3–5 minutes.

Kiaušinienės gaminimo eiga (4 žingsnis).

5. Nuimkite kiaušinienę nuo ugnies, perkelkite į lėkštę ar dubenėlį ir pagardinkite norimais priedais. Šįkart ją apibarsčiau laiškiniais česnakais ir prie jos paskrudinau dvi riekeles viso grūdo sumuštinių duonos.

Kiaušinienės receptas.

Pastebėjimai

  • Šio recepto paslaptis slypi pusriebėje varškėje (9 proc. riebumo). Nepaisant to, kad iškepti kiaušinius galima ir su liesa varške, ji kiaušinienei nesuteikia minėto tobulo purumo, todėl rekomenduoju rinktis būtent pusriebę varškę.
  • Mano nuomone, šis santykis (20 gramų varškės vienam kiaušiniui) kiaušinienei suteikia geriausią konsistenciją.
  • Kad kiaušiniai tinkamai iškeptų, reikia naudoti nelimpančią dangą turinčią keptuvę ir ją pilnai išpurkšti (arba paskirstyti) aliejumi ar sviestu.
  • Jeigu kiaušinienė gaunasi per sausa, ją kepate per didelėje temperatūroje (reikia kepti ant vidutinės arba netgi žemos ugnies) arba perkepate (pakanka, kad kiaušiniai nebebūtų skysti, bet dar atrodytų drėgni).

Energinė vertė