Spausdinti

Sveiki blynai su bananais (be miltų)

Blynai su bananais (mažas paveikslėlis).

5 žvaigždutės 4 žvaigždutės 3 žvaigždutės 2 žvaigždutės 1 žvaigždutė

52 atsiliepimų

Blynai su bananais iš tikrųjų yra sveikas pasirinkimas, kadangi juose nėra rafinuotų miltų. Šie sveiki blynai taip pat yra kur kas sotesni nei paprasti blynai ir pasižymi bene tobulu saldumu ir purumu. Todėl bananų blynai patiks visiems!

Ingredientai

Skalė

Pagrindiniai:

  • 1 bananas.
  • 70 g viso grūdo avižinių dribsnių.
  • 2 M kiaušiniai.
  • 70 g graikiško jogurto.
  • Žiupsnelis druskos.
  • 1/2 arb. š. cinamono.
  • 1 arb. š. kepimo miltelių.
  • 3 sek. purškiamo alyvuogių aliejaus.

Pagardai:

  • 1 bananas.
  • 15 g juodojo šokolado gabaliukų.
  • 2 valg. š. klevų sirupo.

Gaminimo eiga

1. Į plaktuvę įdėkite gabalėliais sulaužytą bananą, du kiaušinius, 70 gramų avižų, 70 gramų graikiško jogurto, žiupsnelį druskos, pusę arbatinio šaukštelio cinamono ir vieną arbatinį šaukštelį kepimo miltelių.

2. Ingredientus plakite, kol tešla taps vientisa.

3. Įkaitinkite keptuvę ant vidutinės ugnies, ją apipurškite alyvuogių aliejumi (arba pridėkite vieną arbatinį šaukštelį kito turimo aliejaus arba sviesto) ir iš tešlos suformuokite blynelius (didelėje keptuvėje po 3, o vidutinėje – po du).

4. Ant blynų pradėjus rodytis burbuliukams, juos apverskite. Iškeptus blynus atsidėkite ir kartokite procesą, kol išnaudosite visą tešlą.

5. Blynus patiekite dviem žmonėms (arba atsidėkite vieną porciją – 3 blynus – kitai dienai) ir pagardinkite norimais priedais. Šįkart juos pagardinau bananu bei 15 gramų juodojo šokolado gabaliukų ir viską apliejau dviem valgomaisiais šaukštais klevų sirupo.

Pastebėjimai

  • Vertėtų rinktis graikišką jogurtą, turintį bent 5 gramus baltymų per 100 gramų produkto. Graikiško jogurto pagrindinis pranašumas prieš kitus jogurtus yra didesnis baltymų kiekis, tačiau parduotuvėse galima rasti nemažai graikiškų jogurtų, kurie beveik neturi baltymų.
  • Pirmiausia į plaktuvę geriau dėti bananą ir kiaušinius, o ne avižas, kad ingredientai lengviau susiplaktų ir neprikibtų prie plaktuvės dugno.
  • Jeigu laukiant, kol blynai iškeps, likusi tešla pradeda tirštėti, įpilkite šiek tiek pieno, kad ją praskiestumėte.
  • Jei bandant apversti blynus, jie suyra, juos kepate ant per didelės ugnies (reikia kepti ant vidutinės arba netgi žemos ugnies) arba neleidžiate jiems pilnai iškepti (nepalaukiate, kol ant jų atsiras burbuliukai).

Energinė vertė