Blynai su bananais iš tikrųjų yra sveikas pasirinkimas, kadangi juose nėra rafinuotų miltų. Šie sveiki blynai taip pat yra kur kas sotesni nei paprasti blynai ir pasižymi bene tobulu saldumu ir purumu. Todėl bananų blynai patiks visiems!
Pagrindiniai:
Pagardai:
1. Į plaktuvę įdėkite gabalėliais sulaužytą bananą, du kiaušinius, 70 gramų avižų, 70 gramų graikiško jogurto, žiupsnelį druskos, pusę arbatinio šaukštelio cinamono ir vieną arbatinį šaukštelį kepimo miltelių.
2. Ingredientus plakite, kol tešla taps vientisa.
3. Įkaitinkite keptuvę ant vidutinės ugnies, ją apipurškite alyvuogių aliejumi (arba pridėkite vieną arbatinį šaukštelį kito turimo aliejaus arba sviesto) ir iš tešlos suformuokite blynelius (didelėje keptuvėje po 3, o vidutinėje – po du).
4. Ant blynų pradėjus rodytis burbuliukams, juos apverskite. Iškeptus blynus atsidėkite ir kartokite procesą, kol išnaudosite visą tešlą.
5. Blynus patiekite dviem žmonėms (arba atsidėkite vieną porciją – 3 blynus – kitai dienai) ir pagardinkite norimais priedais. Šįkart juos pagardinau bananu bei 15 gramų juodojo šokolado gabaliukų ir viską apliejau dviem valgomaisiais šaukštais klevų sirupo.
Nuoroda internete: https://mitybakitaip.lt/blynai-su-bananais/